Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Στους 1.649 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός στην Ινδονησία

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση θυμάτων.

Συνέχιση των επιχειρήσεων εντοπισμού των θυμάτων του φονικού σεισμού 7,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και του τσουνάμι που ακολούθησε κι έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή 1.649 ανθρώπων διέταξε ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντότο, με τις αρχές της χώρας να εμφανίζονται βέβαιες πως ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί στο κυριότερο αστικό κέντρο της περιοχής, τη μικρή πόλη Πάλου, με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών να αναφέρει ότι 1.700 σπίτια σε μια και μόνο συνοικία "εξαφανίστηκαν". Πολλές δεκάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από αυτά.

Στη συνοικία του Πάλου, την Μπαλαρόα, οι διασώστες βρήκαν σήμερα 34 πτώματα, ανάμεσά τους και εκείνο της 10χρονης Ντέντε Αουλιανίσα. Οι γονείς της την αναγνώρισαν από την προσκοπική της στολή.

Στη γειτονική συνοικία Πετόμπο, μια ομάδα Γάλλων διασωστών αναζητούν ανθρώπινα μέλη που τυχόν να προεξέχουν από τα στρώματα λάσπης.

"Θα χρειαστούν 4 με 5 μήνες για να απομακρύνουμε το έδαφος με εκσκαφείς. Οι εκσκαφείς δεν μπορούν να απομακρύνουν τεράστιες ποσότητες λάσπης γιατί υπάρχουν πτώματα από κάτω, πρέπει να σκάβεις το χώμα πολύ προσεκτικά", λέει ο Αρνό Αλιμπέρ της διεθνούς μκο Pompiers Humanitaires Francais, της πρώτης που επιχείρησε στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σε πλωτό νοσοκομείο μετατράπηκε το πλοίο KRI Dr Soeharso, το οποίο έφθασε στο λιμάνι του Πάλου. Ήδη τέσσερα μωρά ήρθαν στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες εκεί δεδομένου ότι τα νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές έχουν καταστραφεί.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.