ΔΙΕΘΝΗ
13/10/2018 20:23

Βρέθηκε «βρικόλακας» σε παιδικό νεκροταφείο στην Ιταλία
Βρέθηκε «βρικόλακας» σε παιδικό νεκροταφείο στην Ιταλία
Ανάγνωση:

Μια «ταφή βρικόλακα» ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το συγκεκριμένο εύρημα δείχνει ότι υπήρχαν αρχαίες πρακτικές ταφής ειδικά σχεδιασμένες για να σταματούν τους νεκρούς από το να σηκώνονται ξανά.

Το σώμα ενός 10χρόνου αγορίου θάφθηκε με τελετουργικό τρόπο έχοντας μια πέτρα στο στόμα του, πιθανότατα λόγω του φόβου ότι θα γυρνούσε στη ζωή για να μεταφέρει ασθένειες.

Στοιχεία που συνέλλεξαν οι ειδικοί από τα οστά του παιδιού που είναι γνωστό ως ο «Βρικόλακας του Λουγκάνο» δείχνουν πως το παιδί είχε νοσήσει με ελονοσία.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είναι εξαιρετικά ανατριχιαστικό και περίεργο», δήλωσε στον Independent o καθηγητής Ντέιβιντ Σόρεν, αρχαιολόγος που πραγματοποιεί ανασκαφές στον περιοχή για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Τα λείψανα είναι τα πιο πρόσφατα περίεργα ευρήματα από το παιδικό νεκροταφείο στο οποίο βρίσκονται δεκάδες θαμμένα παιδιά, καθώς και στοιχεία που δείχνουν πρακτικές μαγείες όπως κόκκαλα βατράχων, νύχια κορακιών και καζάνια.

Παρόμοιες ταφές έχουν έρθει στο φως σε πολλές περιοχές από την Ιταλία ως και τη Βρετανία. Μεταξύ των «πρακτικών» που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας για να αποτρέψουν την επιστροφή των νεκρών ήταν ο αποκεφαλισμός και τα παλούκια στην καρδιά.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι οι Ρωμαίοι ανησυχούσαν ιδιαίτερα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πολλές φορές έκαναν μαγικές τελετές για να το αποτρέψουν. Στο ίδιο νεκροταφείο ένα κοριτσάκι που είχε πεθάνει στην ηλικία των τριών ετών βρέθηκε με πέτρες πάνω στα χέρια και τα πόδια της, μια πρακτική που επίσης θεωρείται ότι αποτρέπει την επιστροφή των νεκρών στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ