Διεθνή

Αυτά είναι τα 6 ισχυρότερα τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ (pics)

Η υπεροπλία του αμερικανικού στρατού στα πεδία των μαχών, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει από την πληθώρα των τεθωρακισμένων οχημάτων που συγκαταλέγονται στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Δείτε στην παρακάτω συλλογή 6 από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής:

6
LAV-25

Άλλο ένα τεθωρακισμένο αμφίβιο όχημα του αμερικανικού στρατού που μπορεί να ταξιδέψει ακόμη και στον ωκεανό. Χρησιμοποιείται κυρίως από τους Αμερικανούς πεζοναύτες και φέρει οπλοπολυβόλο των 25 χιλ. Η ελαφριά του θωράκιση όμως και η απουσία ερπυστριών το καθιστά ευάλωτο στο πεδίο της μάχης.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Αμφίβιο όχημα μεταφοράς προσωπικού

Αυτά τα αμφίβια θωρακισμένα οχήματα μπορούν να μεταφέρουν ακόμα και μέσα από το νερό μέχρι και 25 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες, ενώ αντί κανονιού φέρουν οπλοπολυβόλο ή εκτοξευτή ρουκετών.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
M1150

Είναι βασισμένο στο Abrams, αλλά αντί του πυροβόλου όπλου διαθέτει εξαρτήματα για τη διάνοιξη δρόμων και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων. Ένα από τα πιο χρήσιμα τεθωρακισμένα οχήματα στα πεδία των μαχών.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Bradley

Αυτό το όχημα μεταφοράς προσωπικού είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Abrams και διαθέτει πυροβόλο 25 χιλ έναντι των 120 χιλ του Abrams. Όμως η ταχύτητά του το καθιστά ιδανικό να μεταφέρει έως και 8 πάνοπλους στρατιώτες με ασφάλεια, οπουδήποτε στο πεδίο της μάχης.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Paladin Howitzer

Είναι σημαντικά μικρότερο από το Abrams κι έχει λιγότερο από το μισό του βάρος, αλλά το τεράστιο κανόνι του των 155 χιλ. το καθιστά ιδανικό για να βάλλει πάνω από το πεδίο της μάχης.

Η θωράκισή του και η ταχύτητά του το καθιστούν ακατάλληλο για απευθείας μάχη εναντίον άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
M1 Abrams

Τα πρώτα κυκλοφόρησαν το 1976, αλλά από τότε έχουν δεχτεί πολυάριθμες αναβαθμίσεις. Το μοντέρνο M1A2 SEPV3 διαθέτει κεραμική θωράκιση από απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Χιλιάδες από αυτά υπάρχουν στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ και εκατοντάδες άλλα βρίσκονται ανά τον πλανήτη, κυρίως σε μέρη όπως η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και η Αυστραλία.

Προηγούμενο