Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέες προκλήσεις Ερντογάν για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Τι απαντούν πηγές του ΥΠΕΞ

«Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής καθέλκυσης μίας νέας κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει τις προσπάθειες κάποιων να αποσπάσουν εκβιαστικά τους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιρώντας εμάς και τους Τουρκοκύπριους», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος εκτόξευσε νέες απειλές: «Όσοι πιστεύουν πως θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα σε βάρος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα "τεράστιο" λάθος», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Υπογράμμισε δε ότι η χώρα του δεν θα αφήσει κανέναν «ληστή» να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά της και συμπλήρωσε ότι «προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας και των αδελφών μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε εξάλλου ότι η Τουρκία έχει μειώσει την εξάρτησή της από άλλες χώρες στην αμυντική βιομηχανία από 80% σε 35%.

Τι απαντούν διπλωματικές πηγές 

«Ο μόνος  δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας», σχολιάζουν διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις αναφορές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Αμύνης της Τουρκίας περί Αιγαίου. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.