Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ινδονησία: Βλάβη στον δείκτη ταχύτητας είχε το αεροσκάφος της Lion Air που συνετρίβη

Βλάβη παρουσίαζε ο δείκτης ταχύτητας ανέμου του αεροσκάφους της Lion Air που συνετρίβη στην Ινδονησία την περασμένη εβδομάδα, στις τέσσερις τελευταίες πτήσεις, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών της χώρας (KNKT).

Η βλάβη αυτή αποκαλύφθηκε μετά τη μεταφόρτωση των στοιχείων από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, δήλωσε ο επικεφαλής της KNKT, Σοερζάντο Τζαχζόνο, σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η KNKT ζητεί από την Boeing και τις αμερικανικές Αρχές πληροφορίες όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα σε αυτού του είδους το αεροπλάνο στον κόσμο.

«Επεξεργαζόμαστε με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) και την Boeing λεπτομερείς επιθεωρήσεις όσον αφορά τον δείκτη ταχύτητας ανέμου», σημείωσε.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το πρόβλημα ήταν μηχανικό ή τίθεται θέμα συντήρησης του αεροπλάνου, ούτε αν οι αμερικανικές Αρχές θα πρέπει να δώσουν εντολή για ελέγχους.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πού οφείλεται το πρόβλημα, τι επισκευή είχε γίνει, ποια ήταν τα βιβλία αναφοράς τους, ποια εξαρτήματα αφαιρέθηκαν», δήλωσε ο Νουρκάχιο Ουτόμο, ο επικεφαλής της υποεπιτροπής της KNKT για τα αεροπορικά δυστυχήματα. «Αυτά τα ερωτήματα είναι που προσπαθούμε να απαντήσουμε: ποια ήταν η βλάβη και πώς επισκευάστηκε», σημείωσε.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας δηλώνουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής, που προκάλεσε τον θάνατο 189 ανθρώπων και οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανασύρει τον καταγραφέα συνομιλιών από τον θάλαμο διακυβέρνησης του αεροπλάνου από το βυθό της θαλάσσιας περιοχής στην οποία συνετρίβη.

Το δυστύχημα με το αεροπλάνο της Lion Air είναι το πρώτο που γίνεται με ένα αεροπλάνο αυτού του μοντέλου, το οποίο οι αεροπορικές εταιρείες έθεσαν σε λειτουργία πέρυσι.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.