Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Στους Δημοκρατικούς η Βουλή, στους Ρεπουμπλικανούς η Γερουσία

Τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέκτησαν οι Δημοκρατικοί, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης.

Οι ενδιάμεσες εκλογές θεωρούνται δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, με ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών να εκφράζει κύμα εναντίωσης προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι εξέλεξαν ένα διαιρεμένο Κονγκρέσο, που δίνει υπόσχεση για μία ταραχώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στη Βουλή.

Επανεκλέγεται ο Τεντ Κρουζ στο Τέξας

Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ επανεξελέγη προσφέροντας μία σημαντική νίκη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, μετά από μία αμφίρροπη αναμέτρηση με τον δημοκρατικό Μπέτο Ο' Ρουρκ.

Η νίκη του επιτρέπει στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν μία κρίσιμης σημασίας έδρα και τον έλεγχό τους επί της Γερουσίας.

Η μονομαχία Κρουζ-Ο' Ρουρκ ήταν μία από τις βασικές των ενδιάμεσων εκλογών, κατ' αρχάς εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής σημασίας της πολιτείας του Τέξας και κατά δεύτερον εξαιτίας του χάσματος ανάμεσα στους δύο υποψήφιους.
 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.