Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τούρκος υπουργός Άμυνας σε Καμμένο: Η Τουρκία δεν αλλάζει την τακτική της στο Αιγαίο

Η Τουρκία δεν αλλάζει τις πρακτικές της αναφορικά με το FIR, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την επομένη των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, πως για πρώτη φορά τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια εισόδου στο FIR Αθηνών.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις σημερινές πρακτικές αναφορά με την Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων, το γνωστό FIR.

Η δήλωση του Χουλουσί Ακάρ έρχεται μία μέρα μετά τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι για πρώτη φορά τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Καμμένος είχε αναφέρει πως ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας, υπήρξε «μια σημαντική εξέλιξη», καθώς για πρώτη φορά «είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών».

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις πρακτικές για το FIR. «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις σημερινές πρακτικές της στο FIR», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.