Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κόρμπιν: Στα αριστερά να στραφούν οι Ευρωπαϊοι σοσιαλιστές

Σε δραστική αλλαγή της πορεία τους προς τα αριστερά πρέπει να προχωρήσουν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης σύμφωνα με τον ηγέτη των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ώστε να κερδίσουν και πάλι τους ψηφοφόρους

Ο ηγέτης των εργατικών σε συνέντευξή του στο Der Spiegel τονίζει ότι «το επίπεδο απογοήτευσης και απελπισίας στη μεταβιομηχανικη εποχή είναι τεράστιο».

Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη θα έπρεπε να ρωτήσουν: «Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη βίαιη λιτότητα που κυριαρχεί σε ένα οικονομικό σύστημα που διανέμει τον πλούτο σε λάθος κατεύθυνση;» τονίζει ο Κόρμπιν.  

Ο Εργατικός ηγέτης προώθησε υπό την ηγεσία του μια «ριζοσπαστική εναλλακτική λύση» και πέτυχε, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό. Στις εκλογές του 2017, το κόμμα με το 40% των ψήφων βρέθηκε ακριβώς πίσω από τους Συντηρητικούς.  

Ο ίδιος θεωρεί ότι «η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Αυστρία και τη Γερμανία είναι πολύ ανησυχητική».  

Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός Εργατικός ηγέτης ελπίζει ότι θα αρθεί το Brexit: «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το Brexit. Το δημοψήφισμα έχει πραγματοποιηθεί, η διαδικασία διαζυγίου συνεχίζεται».

Αντίθετα με τη σημερινή βρετανική κυβέρνηση, ωστόσο, θα «επιδιώξει μια νέα και ολοκληρωμένη τελωνειακή ένωση με την ΕΕ».  

Ο Κόρμπιν απορρίπτει την κατηγορία που ανέχεται τον αντισημιτισμό στο κόμμα του. «Ο αντισημιτισμός είναι μια αηδιαστική μορφή ρατσισμού, δεν υπάρχει χώρος για αυτό στο κόμμα μας και πρέπει να εξαλειφθεί από την κοινωνία στο σύνολό της» τονίζει στον Spiegel.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.