Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αλβανός υπΕξ.: Δεν έχουμε βάλει τελεία στον ελληνικό κατάλογο «non grata»

«Τα Τίρανα θα ανακοινώσουν και νέο κατάλογο ανεπιθύμητων Ελλήνων» προειδοποίησε την Τρίτη ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, καλώντας την Αθήνα να καταδικάσει όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωσνταντίνου Κατσίφα.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus τόνισε ότι η Αλβανία δεν έχει βάλει ακόμα τελεία στον ελληνικό κατάλογο «non grata» και κατηγόρησε την Αθήνα για την «επίσημη σιωπή» της.

«Αναμέναμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει σαφείς αποστάσεις, ειδικά από τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της μια τελετής και όσα αρνητικά συνέβησαν» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανία κήρυξη persona non grata την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους και άλλους 52 Έλληνες που παρέστησαν στην κηδεία του Κατσίφα στους Βουλιαράτες, «για οργανωμένη δράση  σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανικής Δημοκρατίας καθώς και για προκλητικές εκδηλώσεις και δηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας ηρεμίας της χώρας».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.