Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η Ιβάνκα Τραμπ παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία χρησιμοποιώντας το προσωπικό της email

Η χρήση του προσωπικού της λογαριασμού τερματίστηκε από πλευράς της όταν ενημερώθηκε για τους κανονισμούς που ισχύουν.

Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλει εκατοντάδες μηνύματα σχετικά με τις κυβερνητικές επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε η Washington Post τη Δευτέρα.

Η αποκάλυψη προκάλεσε άμεσες κατηγορίες για υποκρισία. Ο Τραμπ χαρακτήρισε την αντίπαλό του για το 2016 «Ανέντιμη Χίλαρι» Κλίντον για τη χρήση ενός ιδιωτικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενθάρρυνε τους οπαδούς του να φωνάζουν «κλείστε την μέσα».

Το ρεπορτάζ της Post αναφέρει ότι η Ιβάνκα, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό για να στείλει εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πέρσι στους βοηθούς του Λευκού Οίκου, τους αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου και τους βοηθούς της - παραβιάζοντας τους κανόνες της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Οι υπάλληλοι ηθικής του Λευκού Οίκου έμαθαν για την πρακτική της κατά την αναθεώρηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που συγκεντρώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο από πέντε υπηρεσίες του υπουργικού συμβουλίου για να απαντήσουν σε μια αγωγή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Διαπίστωσαν ότι η Ιβάνκα συχνά συζητούσε ή αναμετέδιδε την επίσημη στρατηγική του Λευκού Οίκου χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια διεύθυνση διαδικτύου την οποία μοιράζονταν με τον σύζυγό της, τον Τζάρεντ Κούσερ, κατά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους.

Η δικαιολογία της είναι ότι δεν γνώριζε κάποιες λεπτομέρειες για τους κανόνες των αρχείων, όπως υποστήριξαν οι συνεργάτες της στην Post.

Ένα δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Ιβάνκα Τραμπ, πάντως, διαβεβαίωσε ότι, αν και πράγματι χρησιμοποίησε τον ιδιωτικό της λογαριασμό, κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες και πως τα περισσότερα σχετίζονταν με ζητήματα προγραμματισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Post».

Η χρήση του προσωπικού της λογαριασμού τερματίστηκε από πλευράς της όταν ενημερώθηκε για τους κανονισμούς που ισχύουν, κατά το ίδιο δικηγορικό γραφείο.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.