Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υπόθεση Κασόγκι: «Άσε τα χέρι μου» έλεγε ο δημοσιογράφος στους δολοφόνους

«Άσε το χέρι μου. Τι νομίζεις ότι κάνεις;» ακούγεται να λέει ο Τζαμάλ Κασόγκι, στα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας του δημοσιογράφου που αποκαλύπτει η εφημερίδα Haberturk.

Στους διαλόγους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ότι ο δημοσιογράφος «συνελήφθη» από την ομάδα των Σαουδαράβων αμέσως μετά την είσοδό του στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Ο Τζαμάλ Κασόγκι και τέσσερα μέλη της ομάδας αυτής ακούγονται να λογομαχούν για τουλάχιστον 7 λεπτά. Αυτές οι συνομιλίες λαμβάνουν χώρα στη «μονάδα Α» του προξενείου που εκδίδονται οι άδειες παραμονής.

Έπειτα ακούγεται πώς ο 59χρονος μεταφέρεται «στη μονάδα Β» του προξενείου, όπου βρίσκεται το διοικητικό τμήμα. Το 4λεπτο ηχητικό ντοκουμέντο περιλαμβάνει ήχους όχι μόνο από λογομαχία αλλά και πάλη.

Εκτός από τους τέσσερις Σαουδάραβες και τον Κασόγκι, ακούγεται και ο Μαχέρ Μουτρέμπ, ο φερόμενος ως επικεφαλής της επιχείρησης πριν αρχίσει ο βασανισμός του Κασόγκι που οδήγησε στο θάνατό του.

Στο δεύτερο μέρος της ηχογράφησης, ο Μουτρέμπ αποκαλεί τον Κασόγκι «προδότη». «Προδότη! Ήρθε η ώρα της κρίσης για σένα!», ακούγεται να λέει.

Λίγο αργότερα ο φερόμενος ως σωσίας του Κασόγκι, Μουσταφά αλ Μαντανί, ακούγεται να λέει: «Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό που φοράω τα ρούχα κάποιου που σκοτώθηκε πριν από λίγα λεπτά».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.