Διεθνή

Forbes: Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο για το 2018

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατέκτησε την κορυφή της λίστας του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο για το 2018.

Η λίστα του περιοδικού, που καταρτίζεται για 15η συνεχή χρονιά, περιλαμβάνει γυναίκες που θεωρούνται ως οι πιο σημαντικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο.

Το δημοσίευμα του Forbes επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι το μέλλον της Μέρκελ παραμένει αβέβαιο, δεδομένου ότι δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία το 2021, η επιρροή της ως επικεφαλής του CDU από το 2000 και ως καγκελάριος από το 2005 είναι αναμφισβήτητη.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, που τα τελευταία δύο χρόνια κοσμεί τα πρωτοσέλιδα προσπαθώντας να οδηγήσει σε λύση τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit.

Τρίτη στη λίστα του Forbes είναι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πέρυσι είχε καταταγεί στην 8η θέση.

Οι δέκα πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes:

10
Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριος της Γερμανίας

Η Άνγκελα Μέρκελ πέρασε πολλές κρίσεις στην ευρωζώνη αλλά η επιλογή της Βρετανίας να αφήσει την ΕΕ μοιάζει να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Τερέζα Μέι, πρωθυπουργός της Βρετανίας

Επικεφαλής της προσπάθειας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ξεκίνησε εθνική περιοδεία για να εξασφαλίσει στήριξη στη συμφωνία για το Brexit που έχει διχάσει τη χώρα. 

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ

Η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τις κυβερνήσεις να αποφύγουν τον προστατευτισμό, κάνοντας σαφές ότι δεν υπάρχουν νικητές σε έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Μέρι Μπάρα, γενική διευθύντρια της General Motors

Υπό την ηγεσία της Μέρι Μπάρα, η GM είχε κέρδη 21,5 δισ. δολάρια από το 2014 έως το πρώτο εξάμηνο του 2018, επιτρέποντάς της να πραγματοποιήσει δαπανηρές επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων και την αυτόνομη τεχνολογία.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Αμπιγκέιλ Τζόνσον, πρόεδρος της Fidelity Investments

Με 2,1 τρισ. δολάρια υπό τη διεύθυνσή της και 5,6 τρισ. υπό τη διοίκησή της Αμπιγκέιλ Τζόνσον, η Fidelity είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. 

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Μελίντα Γκέιτς, εκ των προέδρων του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates

Πριν από περίπου ένα χρόνο το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates δημιούργησε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Βοστώνη, με προϋπολογισμό 100 εκατ. δολαρίων. Το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Bill & Melinda Gates θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων για την ελονοσία, τη φυματίωση και τη διάρροια, ασθένειες που ευθύνονται για 2,6 εκατ. θανάτους το χρόνο παγκοσμίως.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Σούζαν Βοτζίσκι, διευθύνων σύμβουλος του YouTube

Η Βοτζίσκι, μεταπήδησε από τη Google στο Youtube, είναι θερμή υποστηρικτής των γυναικών, αγωνίζεται για τον περιορισμό των διακρίσεων και τα κέρδη της ίδιας και των εταιρειών των οποίων ηγείται ακολουθούν ανοδική πορεία.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Άνα Μποτίν, πρόεδρος της τράπεζας Santander

Η Άνα Μποτίν λάνσαρε πρόσφατα το πρόγραμμα Santander X για τη στήριξη της πανεπιστημιακής επιχειρηματικότητας και βοήθησε στη δημιουργία της πρώτης ανάλογης πλατφόρμας στη χώρα.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Μέριλιν Χιούσον, διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin

Υπό την ηγεσία της Μέριλιν Χιούσον, η τιμή του μετοχικού κεφαλαίου της Lockheed Martin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Τζίνι Ρομέτι, πρόεδρος της IBM

Η Τζίνα Ρομέτι μπήκε στην IBM σε ηλικία 24 ετών το 1981, ως μηχανικός συστημάτων. Το 2011 ανέλαβε καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου στην IBM, αντιμετωπίζοντας μετά από 10 συναπτά τρίμηνα ζημιών το δύσκολο έργο της ανάκαμψης. 

Προηγούμενο