Διεθνή

Forbes: Ο Τζεφ Μπέζος ήταν και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις διαμορφώθηκε η φετινή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος κρατάει τα σκήπτρα παραμένοντας ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποχώρησε τρεις θέσεις μένοντας στην 8η θέση.

10
Τζεφ Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την Amazon το 1994 από το γκαράζ του στο Σιάτλ. Παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος και κατέχει ποσοστό συμμετοχής 16%.

Το 2018, η Amazon είχε έσοδα ύψους 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 10 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρού κέρδους, από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η περιουσία του αγγίζει τα 131 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: www.insider.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς με τη σύζυγό του Μελίντα, διευθύνουν το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, που αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο.

Το ίδρυμα λειτουργεί για να σώσει ζωές και να βελτιώσει την παγκόσμια υγεία.

Παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, της εταιρείας λογισμικού που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν το 1975. Η περιουσία του αγγίζει τα 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Γουόρεν Μπάφετ

Γνωστός ως «Oracle of Omaha», ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών.

Ο Μπάφετ διαχειρίζεται την Berkshire Hathaway, η οποία κατέχει περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της ασφαλιστικής εταιρίας Geico, της κατασκευαστικής μπαταριών Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen.

Η περιουσία του αγγίζει τα 82,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Μπέρναρντ Όρνολτ

Ένας από τους κορυφαίους γευστικούς του κόσμου, o Μπέρναρντ Όρνολτ επιβλέπει μια αυτοκρατορία από 70 brands, μεταξύ των οποίων η Louis Vuitton και η Sephora.

Η περιουσία του αγγίζει τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Κάρλος Σλιμ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, ο Κάρλος Σλιμ ελέγχει την America Movil,  τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική.

Ο Σλιμ αγόρασε το 1990 το μερίδιο της Telmex, της μοναδικής τηλεφωνικής εταιρείας του Μεξικού. Η Telmex αποτελεί πλέον μέρος της America Movil. Η περιουσία του αγγίζει τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Αμάντσιο Όρτεγα

Ο Αμάντσιο Όρτεγα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη και ο πλουσιότερος όσο αναφορά το λιανικό εμπόριο.

Διαθέτει περίπου το 60% της Inditex, η οποία είναι εισηγμένη στη Μαδρίτη, και η οποία διαθέτει 8 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Massimo Dutti και Pull & Bear και των 7.500 καταστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Η περιουσία του αγγίζει τα 62,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Λάρι Έλισον

Ο Λάρι Έλισον ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Oracle το 1977 για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη για βάσεις δεδομένων διαχείρισης πελατειακών σχέσεων.

Το 2016 στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Oracle στο cloud computing, απέκτησε το cloud-software firm Netsuite για 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του αγγίζει τα 62,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Μαρκ Ζούκεμπεργκ

Αφού αντιμετώπισε ένα ακόμα έτος κριτικής για «fake news» και κακοποιήσεις στο Facebook, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ δήλωσε ότι προτεραιότητά του για το 2019 είναι η αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.

Τον Απρίλιο του 2018, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου, αφού αποκαλύφθηκε ότι το Facebook μοιράστηκε τα δεδομένα των χρηστών του με την συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica.

Ο Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε το Facebook στο Χάρβαρντ το 2004 σε ηλικία 19 ετών. Η περιουσία του αγγίζει τα 62,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Μάικλ Μπλούμπεργκ

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι συνιδρυτής του ομώνυμου μέσου μαζικής ενημέρωσης, το  οποίο ιδρύθηκε το 1981.

Πλέον κατέχει το 88% της επιχείρησης, η οποία έχει έσοδα περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020. Η περιουσία του αγγίζει τα 55,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Λάρι Πέιτζ

Ο Λάρι Πέιτζ βρίσκεται στο τιμόνι της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, του έξυπνου τμήματος για οικιακές συσκευές Nest και σε πολλά άλλα.  Η περιουσία του αγγίζει τα 50,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο