Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας κτηνοτρόφος ηλικίας 86 ετών πωλεί το πιο ακριβό βοδινό κρέας στην Ιαπωνία, ταΐζοντας τις αγελάδες του μπύρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πωλεί τα βοοειδή του στην αγορά για το εξωφρενικό ποσό των 400.000 ευρώ.

Ο άντρας, που ονομάζεται Tochigi, παράγει το κρέας Matsusaka Wagyu το οποίο μπορεί να αγοραστεί μόνο στην Ιαπωνία. Για να προετοιμάσει το βόειο κρέας υψηλής ποιότητας, ο Tochigi όχι μόνο τροφοδοτεί με μπύρα τις αγελάδες του, αλλά τους δίνει επίσης «αλκοολούχα μασάζ».

Σύμφωνα με την «The Sun», ο 86χρονος έχει υποκαταστήσει το νερό που πίνουν οι αγελάδες με μπύρα, ενώ επίσης τους κάνει μασάζ με το αλκοόλ για να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος τους.

Όταν πρόκειται για στερεό φαγητό, ο Tochigi τροφοδοτεί τις αγελάδες του με καλαμπόκι και σόγια. Η διατροφή μπύρας και τα αλκοολούχα μασάζ αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας εκτροφής που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερα χρόνια.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Tochigi πωλεί μόνο παρθένα θηλυκά σε εστιατόρια Wagyu στην πόλη Matsusaka.

«Τα θηλυκά έχουν περισσότερο λίπος από τα αρσενικά, γι 'αυτό τα προτιμούν», δήλωσε ο Tochigi στη Sun.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στην πόλη δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι μια μεμονωμένη αγελάδα μπορεί μερικές φορές να πωληθεί για 40.000 ευρώ και μια μόνο μπριζόλα μπορεί να κοστίσει 140 ευρώ.

Ο Kobayashi, ιδιοκτήτης εστιατορίου, δήλωσε ότι οι μπριζόλες που παρασκευάζονται από τις αγελάδες του Tochigi είναι μεν ακριβές, αλλά είναι οι καλύτερες στη χώρα.

«Περίπου 5 εκατομμύρια γιεν ανά αγελάδα και μερικές φορές αγοράζουμε τέσσερις αγελάδες το μήνα. Έχω ταξιδέψει στην Ιαπωνία και ποτέ δεν έτρωγα καλύτερα βόειο κρέας», δήλωσε ο Kobayashi.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA