Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο ηγέτης των Κούρδων, Σαχούζ Χασάν από άγνωστη τοποθεσία δήλωσε ότι οι συμπατριώτες του είναι έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό, υποστήριξε ότι ο Ερντογάν θέλει να προβεί στη «γενοκτονία των Κούρδων», ενώ ζήτησε πιο δραστικά μετρά από τη διεθνή κοινότητα σε βάρος της Τουρκίας.

Ο ηγέτης των Κούρδων και συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σαχούζ Χασάν, μίλησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και δήλωσε:

«Η κατάσταση στην Συρία είναι πολύπλοκη και δεν είναι προς το συμφέρον του Ερντογάν να εισβάλει στα εδάφη μας. Εμείς από την πλευρά μας, ο λαός μας είναι έτοιμος και ψυχολογικά και σε όλα τα μέτωπα, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, είναι συνηθισμένος στα δύσκολα και θα πολεμήσει».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο λαό μας. Όχι μόνο οι Κούρδοι αλλά και οι Άραβες και οι Ασσύριοι. Όλοι αναρωτιούνται. Εμείς ήμασταν μέρος του διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Νικήσαμε τους τρομοκράτες. Κάναμε μεγάλο πόλεμο. Νικήσαμε και παρόλο που δεν μας είχαν δώσει γραπτές εγγυήσεις ότι θα μας προστατεύσουν αλλά πάντα έλεγαν ότι θα “είμαστε εδώ και θα σας προστατεύσουμε”, υπήρχαν προφορικές εγγυήσεις και αναρωτιέται ο λαός γιατί να αφήσουν τώρα έναν άνθρωπο σαν τον Ερντογάν, που σκέφτεται φασιστικά και θέλει να κάνει εθνοκάθαρση και γενοκτονία των Κούρδων. Εμείς συζητάμε και διάφορες μεθόδους για ν' αποφύγουμε ή ν' αντισταθούμε σε αυτή την εισβολή. Συζητάμε με το καθεστώς Άσαντ, αλλά το βασικό για εμάς είναι ότι θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του λαού μας, τις δικές μας δυνάμεις για ν' αντιμετωπίσουμε την τουρκική εισβολή», προσέθεσε ο συμπρόεδρος των Κούρδων.

«Αυτό που γίνεται τώρα στη διεθνή κοινότητα δεν αρκεί. Δεν αρκεί δημοκρατικά κράτη να λένε στον Ερντογάν να μην το κάνει ή ότι είναι επικίνδυνο. Ήρθε πια η ώρα ο κουρδικός λαός να επιβραβευτεί γι' αυτό που προσέφερε στην ανθρωπότητα. Έσωσε την ανθρωπότητα από τους τρομοκράτες και ο κόσμος οφείλει ν' ανταποδώσει και να σταματήσει τον Ερντογάν. Να του απαγορεύσουν να κάνει μία γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού», κατέληξε ο Σαχούζ Χασάν.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.