Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Αποδεχόμαστε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Ο Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF), δήλωσε ότι θα αποδεχθούν μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Για «ασαφή» αμερικανο-τουρκική συμφωνία κάνει λόγο ο Άσαντ.

Ο Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, διοικητής SDF τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ronahi πώς η συμφωνία είναι «μόνο η αρχή» και πώς δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της Τουρκίας, ενώ δήλωσε ότι οι SDF θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε αυτή να λειτουργήσει, .

Πρόσθεσε πως η συμφωνία περιορίζεται στις βόρειες μεθοριακές περιοχές της Συρίας που βρίσκονται μεταξύ των πόλεων Ρας αλ Αΐν και Ταλ Αμπϊάντ.

Μια ανώτερη σύμβουλος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως είναι «ασαφής» η αμερικανο-τουρκική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη βόρεια Συρία.

Η Μπουτάινα Σαμπάν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mayadeen πως η Δαμασκός «δεν μπορεί να αποδεχθεί» ένα ακόμη Ιρακινό Κουρδιστάν στη Συρία.

Οι δηλώσεις της έγιναν λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για τη συμφωνία Ουάσινγκτον – Άγκυρας, για μια πενθήμερη αναστολή της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Η Σαμπάν τόνισε πως έχουν γίνει «σημαντικά βήματα» μέχρι στιγμής με τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, αλλά όλα τα θέματα που εκκρεμούν δεν μπορούν να λυθούν αμέσως.

 


 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.