Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κινηματογραφική ληστεία με SUV και απορριμματοφόρο σε αεροδρόμιο στη Βραζιλία

Τρεις ληστές έπεσαν νεκροί μετά από σύγκρουση με αστυνομικούς την Πέμπτη, αφού νωρίτερα είχαν ληστέψει αεροδρόμιο στη Βραζιλία και προσπάθησαν να ξεφύγουν με SUV και απορριμματοφόρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο δράστες σκοτώθηκαν κατά τη φυγή τους από το αεροδρόμιο «Βιρακόπος», στην πόλη Καμπίνας κοντά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ σκοτώθηκε και ένας τρίτος δράστης ο οποίος είχε εισβάλει σ' ένα σπίτι και είχε πάρει ως ομήρους μία οικογένεια και χτυπήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, περισσότεροι από 12 ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή σε μία καλά οργανωμένη ληστεία, η οποία περιελάμβανε και μεταφορά και προσέθεσε ότι οι φυγάδες αναζητούνται.

Στη ληστεία τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς δύο security και ένας αστυνομικός.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το ποσό που εκλάπη από την επίθεση στο σταθμό φόρτωσης του αεροδρομίου, προτου οι δράστες διαφύγουν με SUV και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε φορτηγά και μπλόκαραν δρόμους.

«Ακόμα τους κυνηγάμε,σταματήσαμε τους υπόπτους... ενώ εγκατέλειπαν τα SUV τους και μετέφεραν τα όπλα και τα μετρητά σε απορριμματοφόρο, το οποίο είχαν έτοιμο για να ξεφύγουν», δήλωσαν αστυνομικοί.

Η αστυνομία τους σταμάτησε στο απορριμματοφόρο και υπήρξε ανταλλαγή πυρών και οι δράστες έκλεψαν δύο περιπολικά. Η αστυνομία ήρθε ξανά πρόσωπο με το πρόσωπο με τους δράστες, όταν οι δύο σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών και ένας τρίτος σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή όταν είχε πάρει ως όμηρο μία γυναίκα.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε από τα θραύσματα είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Ζοάο Ντορία, δήλωσε ότι εκείνοι που σκοτώθηκαν, το άξιζαν.

«Οι εγκληματίες είναι νεκροί και οι αθώοι ζωντανοί», δήλωσε ο Ντόρια σε δημοσιογράφους και αστυνομικούς. «Ανάμεσα στις ζωές των εγκληματιών και των αστυνομικών, η κυβέρνηση του Σάο Πάολο, προτιμά τις ζωές των αστυνομικών».

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη ληστεία σε μεγάλο αεροδρόμιο της Βραζιλίας, μετά από αυτή που είχε λάβει χώρα στο αεροδρόμιο «Γκουαρούλχος», όταν ένοπλοι είχαν κλέψει χρυσό αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή: Reuters

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.