Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αδιανόητο: Ανάγκασαν φοιτητές να γράψουν εξετάσεις με... κούτα στο κεφάλι για να μην αντιγράψουν!

Ένα αδιανόητο πλάνο εφάρμοσε ένα πανεπιστήμιο στην Ινδία για να εμποδίσει τους φοιτητές του να αντιγράψουν.

Ένας εργαζόμενος του πανεπιστημίου Bhagat Pre-University College ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφίες των φοιτητών την ώρα που εξετάζονταν με... κούτες στο κεφάλι τους.

Αρχικά οι φωτογραφίες έγιναν viral στα social media αλλά όταν το υπουργείο Παιδείας αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, αμέσως καταδίκασε το περιστατικό, σύμφωνα με τους Times of India.

«Απαιτήσαμε από τη διεύθυνση του κολεγίου γραπτές εξηγήσεις και αν κάτι τέτοιο επαναληφθεί στο μέλλον, θα αφαιρέσουμε την άδεια λειτουργίας του» ανέφερε o S.C. Peerjade, επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου για την εκπαίδευση. 

Ένας από τους διευθυντές, ο M.B. Sateesh, αρχικά στήριξε την απόφαση του κολεγίου. «Εφαρμόσαμε την ιδέα αυτή για να περιορίσουμε την αντιγραφή και όχι για να βασανίσουμε τους φοιτητές. Ήταν απλά ένα πείραμα. Το συζητήσαμε με τους φοιτητές και πήραμε την συγκατάθεσή τους προτού εφαρμόσουμε το μέτρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αργότερα όμως, μιλώντας στο BBC, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό. «Δεν υπήρξε κανενός είδους εξαναγκασμός. Μπορείτε να δείτε (στις φωτογραφίες) ότι κάποιοι φοιτητές δεν φορούσαν χαρτοκούτι. Κάποιοι το έβγαλαν μετά από 15 λεπτά, άλλοι μετά από 20 λεπτά και εμείς ζητήσαμε σε όλους να το βγάλουν μετά από μία ώρα» δήλωσε ο Sateesh.
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.