Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δήμαρχος Σμύρνης κατά Ερντογάν: Να αφήσουμε την Κύπρο στους Κύπριους

Κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε ο δήμαρχος Σμύρνης δηλώνοντας πως πρέπει «να αφήσουμε την Κύπρο στους Κυπρίους».

Ο Τουντς Σογιέρ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να αφήσουμε την Κύπρο στους Κύπριους. Αυτό θα είναι το σωστό. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου και να αφήσουμε το νησί στους Κύπριους. Πρέπει να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους».

Κυβερνητικά ΜΜΕ καταφέρονται κατά του δημάρχου Σμύρνης κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις».

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, σε ομιλία του στο Καϊσέρι είχε αναφερθεί στις εισβολές του τουρκικού στρατού: «Όπως στο παρελθόν έμαθαν τι εστί τουρκικό έθνος στην Κύπρο, στη επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας και στο Αφρίν, έτσι θα το μάθουν και τώρα».

«Μόλις λήξουν οι 120 ώρες θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, θα συντρίψουμε τα κεφάλια των τρομοκρατών και θα συνεχίσουμε. Για άλλη μια φορά λέμε: ή ελευθερία ή θάνατος. Είδαμε ότι οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται, τα σύνορά μας απειλούνται, δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για επιστροφή των Σύριων προσφύγων στα σπίτια τους, σηκώσαμε και πάλι τα μανίκια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως και ο Μουσταφά Ακιντζί είχε βρεθεί στο στόχαστρο με ανάρτησή του στα social media, αφού είχε αναφέρει πως στη Συρία ««δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.