Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τραμπ: Αίρονται όλες οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας από τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ότι αίρονται όλες οι αμερικανικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε, «έχω δώσει εντολή τον υπουργό Οικονομικών να άρει όλες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις 14 Οκτωβρίου ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών σε βάρος των Κούρδων».

«Έχω όλες οι κυρώσεις αίρονται εκτός αν συμβεί κάτι με το οποίο δεν θα είμαστε χαρούμενοι».

Ακόμα εξήρε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «είναι ένας άντρας που κάνει αυτό το οποίο θεωρεί σωστό στο μυαλό του για την πατρίδα του».

«Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω άπαντες στην αμερικανική αποστολή, οι οποίοι βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός στη Συρία και έσωσαν τόσες πολλές ζωές. Μαζί με τον πρόεδρο Ερντογάν έναν άνδρα που ξέρω πολύ καλά και έναν άνδρα που αγαπάει τη χώρα του», προσέθεσε.

Ακόμα τόνισε ότι θα μείνουν λίγες δυνάμεις Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία, «έχουμε ασφαλίσει το πετρέλαιο, γι’ αυτό τον λόγο, Αμερικανοί στρατιώτες θα μείνουν μόνο στις περιοχές που έχουμε πετρέλαιο».

«Αφήστε κάποιους άλλους να παλέψουν για αυτή τη μακρά και αιματοβαμμένη έρημο. Υποτίθεται ότι θα ήμασταν εκεί για 30 μέρες, αλλά αυτό ήταν σχεδόν 10 χρόνια πριν. Οπότε είμαστε εκεί 30 μέρες και τώρα φεύγουμε. Υποτίθεται ότι θα φεύγαμε γρήγορα, αλλά ήταν γρήγορο με εξαίρεση ότι μείναμε εκεί για 10 χρόνια».

Πηγή: CNN

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.