Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γκουρού που δήλωνε «μετενσάρκωση θεότητας του Ινδουισμού» βρέθηκε με 14.000.000 δολάρια (vid)

Ερευνητές κατάσχεσαν περισσότερα από 14 εκατομμύρια σε μετρητά, χρυσό και διαμάντια μετά από έρευνες που έκαναν στην περιουσία ενός γκουρού που είχε παγκόσμια απήχηση και ακολούθους.

Ο Vijayakumar Naidu, γνωστός και ως Kalki Bhagavan, ήταν πρώην υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας και δήλωνε ότι αποτελούσε μετενσάρκωση μίας θεότητας του Ινδουισμού, είναι ένας από τους πολλούς Ινδούς «Θεούς» που έχουν πέσει στα «δίχτυα» του νόμου για εγκλήματα από απάτες μέχρι βιασμούς και δολοφονίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά media, η συνάντηση με τον γκουρού σ’ ένα δωμάτιο με πολύ κόσμο κοστίζει 60 δολάρια και 700 δολάρια σε συνάντηση ένας με έναν.

Για την έρευνα στην περιουσία του Naidu του οποίου η ομάδα κατηγορείται για φοροδιαφυγή χρειάστηκαν πάνω από 300 ερευνητές και πέντε ημέρες, ενώ η μη καταγεγραμμένη περιούσια του υπολογίζεται σε 75 εκατομμύρια δολάρια.

«Κατασχέθηκαν 2.5 εκατομμύρια σε μετρητά και χρυσός ο οποίος ζύγισε 90 κιλά και τα διαμάντια κατασχέθηκαν. Καθώς και χρηματικές αποδείξεις και επενδύσεων και έγγραφα επιχειρήσεων», δήλωσε ένας αξιωματούχος στο AFP.

Οι αξιωματούχοι συνέλεγαν πληροφορίες για χρόνια καθώς ο γκουρού διοχέτευε χρήματα μέσω εταιριών-βιτρινών, σε ακίνητα και σε χώρες του εξωτερικού.

Ο 70χρονος ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει εκατομμύρια ακόλουθους, πρoωθεί τη «φιλοσοφία της ενότητας» και δεχόταν εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες κάθε χρόνο.

Οι υποστηρικτές τους δηλώνουν ότι δεν θα τον αφήσουν, δεν θα τον παρατήσουν και τα πράγματα θα συνεχίσουν όπως πριν.

Πηγή: gulfnews.com

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.