Διεθνή

Γιατρός αποκαλύπτει τα 10 μυστικά για ασφαλή ταξίδια (pics)

Μην κοιμάστε ποτέ γυμνοί, μη μασάτε τσίχλα και πάντα να βάζετε ένα μαύρο κορδόνι παπουτσιών στις χειραποσκευές σας. Ένας γιατρός αποκαλύπτει σε άρθρο του στη Daily Mail τις 10 κορυφαίες συμβουλές του για να ταξιδεύετε πάντα με ασφάλεια.

10
1. Μην πίνετε αεριούχα ποτά

Τα αέρια δεν είναι ποτέ διασκεδαστικά σε ένα αεροπλάνο, ειδικά για αυτούς που κάθονται δίπλα σας. Για αυτό αποφύγετε να καταναλώσετε αεριούχα ποτά που θα σας πρήξουν και θα γεμίσουν με έξτρα οξυγόνο τον οργανισμό σας. Η κατανάλωση ποτών με ανθρακικό, μπορεί να κάνει το ταξίδι σας άβολο.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
2. Μη μασάτε τσίχλα

Σταματήστε να τρώτε τσίχλες για να μην πονέσουν τα αυτιά σας κατά την απογείωση του αεροπλάνου. Η διαδικασία σας κάνει να καταπίνετε περισσότερο αέρα, ακριβώς όπως και το ανθρακούχο νερό. Επίσης ελοχεύει ο κίνδυνος πνιγμού σε αναταράξεις ή ανώμαλες προσγειώσεις. Προσποιούμενοι ότι χασμουριέστε θα είναι μια χαρά τα αυτιά σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
3. Μην ενοχλείτε το πλήρωμα του αεροσκάφους

Θέλετε ένα επιπλέον φλιτζάνι τσάι ή καφέ σε ένα αεροπλάνο; Μην το ζητήσετε παρά μια ώρα μετά από την εκκαθάριση των δίσκων με το γεύμα σας. Μέσα σε αυτή την ώρα, το πλήρωμα καμπίνας έχει τον δικό του χρόνο να φάει το γεύμα του. Να είστε υπομονετικοί και εκείνοι θα σας εξυπηρετήσουν με χαμόγελο.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
4. Αποσυνδέστε το τηλέφωνο του ξενοδοχείου

Μόλις μπείτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου αποσυνδέστε το τηλέφωνο (ή τουλάχιστον κλείστε τον ήχο). Δεν θα θέλατε να χτυπήσει την ώρα που ξεκουράζεστε.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
5. Ελέγξτε το ρολόι σας

Ελέγξτε ότι το ρολόι είναι σωστά ρυθμισμένο. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε ένα σημαντικό ραντεβού ή ακόμη και την πτήση σας, επειδή σας πήρε ο ύπνος.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
6. Ελέγξτε το ξυπνητήρι σας

Ποτέ μην κοιμάστε χωρίς να ελέγξετε αν τελευταίο άτομο που έμεινε στο δωμάτιό σας δεν άφησε το ξυπνητήρι να χτυπήσει την αυγή. Οι ανεπιθύμητες κλήσεις αφύπνισης μπορούν να καταστρέψουν τις καλύτερες διακοπές.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
7. Μην κοιμάστε ποτέ γυμνοί

Μην κοιμάστε ποτέ γυμνοί, γιατί δεν υπάρχει κάτι περισσότερο ντροπιαστικό από το να χρειαστεί για παράδειγμα σε περίπτωση φωτιάς στο ξενοδοχείο, να πεταχτείτε με αδαμιαία περιβολή έξω από το δωμάτιο σας. Καλύτερα να ξαπλώσετε με ένα σορτς και ένα μπλουζάκι.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
8. Ασφαλίστε τις αποσκευές σας

Συνδέστε τα δύο μεταλλικά φερμουάρ της αποσκευής σας με ένα πλαστικό που ασφαλίζει ή με ένα μαύρο κορδόνι παπουτσιών. Δεν θα σταματήσει έναν αποφασισμένο κλέφτη, αλλά μπορεί να τον δυσκολέψουν και τελικά να μην πάρει κάτι από τα πράγματά σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
9. Αφήστε στο ξενοδοχείο την κάρτα του δωματίου σας

Δεν είναι συνετό να παίρνετε μαζί σας την κάρτα του δωματίου σας, γιατί μπορεί να σας την κλέψουν και όσο εσείς κάνετε τις βόλτες σας στην πόλη, μία σπείρα ληστών να μεταβεί στο ξενοδοχείο και να κάνει φύλλο και φτερό τα πράγματά σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
10. Να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας

Μην ντραπείτε ποτέ να φορέσετε ζώνη ασφαλείας σε αυτοκίνητο, ταξί ή λεωφορείο. Οι άνθρωποι που επιβιώνουν των συντριβών είναι εκείνοι που φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους. Για αυτό μην τις ξεχνάτε ποτέ!

Προηγούμενο