Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι «Snakeheads» πίσω από την τραγική υπόθεση στο Έσεξ - Ποια είναι η σκληρή συμμορία δουλεμπόρων

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με τους 39 νεκρούς Κινέζους μετανάστες σε φορτηγό - ψυγείο στο Έσεξ.

Οι Αρχές ερευνούν τα στοιχεία προκειμένου να καταλήξουν στο ποιοι βρίσκονται πίσω από την μεταφορά αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στο μεταλλικό ρυμουλκούμενο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι Αρχές ερευνούν το σενάριο πίσω από την τραγωδία στο Έσεξ να κρύβεται η κινέζικη συμμορία Snakeheads, που έχει την έδρα της στην κινεζική επαρχία Φουτζιά. Οι Snakeheads βγάζουν εκατομμύρια μεταφέροντας στη Δύση σύγχρονους σκλάβους και γυναίκες που αναγκάζονται σε πορνεία και κρύβονται πίσω από την τραγωδία του 2000 με τους 58 Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο Ντόβερ.

Οι Snakeheads υπόσχονται σε ανθρώπους που ζουν μέσα στην ανέχεια μία καλύτερη ζωή στη Δύση και τους χρεώνουν 34.640 ευρώ (30.000 λίρες Αγγλίας) για να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι οι νεκροψίες στα θύματα έχουν ήδη ξεκινήσει και απ’ αυτές να εξακριβωθεί αν έχασαν τη ζωή τους από το κρύο ή από ασφυξία.

Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, το φορτηγό είχε περάσει δυο φορές το κανάλι ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Βρετανία την εβδομάδα πριν φτάσει στο Έσεξ. Τα δεδομένα από το GPS του κοντέινερ δείχνουν πως σταμάτησε στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Καλαί και της Δουνκέρκης στη Γαλλία, πριν φτάσει στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε τη Τρίτη το απόγευμα.

Τα νέα στοιχεία ενισχύουν τις υποψίες ότι το φορτηγό μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από δουλεμπόρους.

Εργαζόμενοι στα λιμάνια δηλώνουν στην Daily Mail ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα».

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η ιρλανδική εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του φορτηγού δήλωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία και επέμεινε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον οδηγό, τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον.

Γιατί οι δουλέμποροι χρησιμοποιούν φορτηγά - ψυγεία

Αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας εξηγεί στη Daily Mail ότι «ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είναι πολύ παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ».

«Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό. Και αυτό δείχνει πόσο πονηροί είναι. Αναζητούν συνεχώς "τρύπες" και αυτό τις περισσότερες φορές καταλήγει σε θύματα» προσθέτει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Daily Mail και The Guardian

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.