Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέες αποκαλύψεις για τους 39 νεκρούς στο Έσεξ: 3 τα φορτηγά, 100 οι επιβάτες – Νέα σύλληψη στην Ιρλανδία

Μια ακόμα σύλληψη, πραγματοποίησε, αυτή την φορά η Αστυνομία της Ιρλανδίας, σχετικά με το φορτηγό στο οποίο βρέθηκαν 39 νεκροί μετανάστες.

Την ώρα που ήδη τέσσερις ύποπτοι κρατούνται για το περιστατικό, η ιρλανδική αστυνομία, συνέλαβε άνδρα περίπου 20 ετών, με την υποψία εμπλοκής του. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη στο λιμάνι του Δουβλίνου σήμερα το πρωί, μετά την άφιξή του με φέριμποτ από τη Γαλλία, κι ότι η αστυνομία θέλει να τον ανακρίνει σχετικά με την πορεία που ακολούθησε το κοντέινερ, όπου βρέθηκαν τα πτώματα.

Τρια τελικά τα λεωφορεία

Σύμφωνα μάλιστα με το Sky News, το φορτηγό με τους 39 νεκρούς, δεν ήταν το μοναδικό. Αντίθετα φαίνεται πως επρόκειτο για μέρος κονβόι που μετέφερε περισσότερους από 100 μετανάστες στη Βρετανία. 

Το αγγλικό δίκτυο, αναφέρει μάλιστα πως εικάζεται πως τα άλλα δυο φορτηγά, πιθανότατα έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Βάση στον συγκεκριμένο ισχυρισμό, δίνει και ένα καθολικός ιερέας από την περιοχή του Βιετνάμ που φέρεται να προέρχονται τα περισσότερα των θυμάτων και ο οποίος μιλά για περίπου 100 ανθρώπους που ταξίδευαν για «μια καινούργια ζωή». 

Ζητά βοήθεια από την βιετναμέζικη κοινότητα η Βρετανία

Η βρετανική αστυνομία θέλει βοήθεια από μέλη της βιετναμικής κοινότητας στη Βρετανία και στο εξωτερικό για να αναγνωρίσει τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί την Τετάρτη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αστυνομικός.

Ο αρχιεπιθεωρητής Μάρτιν Πάσμορ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν μπορεί να αποκλείσει την παρουσία ανθρώπων από άλλες εθνικότητες μεταξύ των νεκρών, όμως είπε πως Βιετναμέζοι έχουν έρθει κυρίως σε επαφή με τους αστυνομικούς του για να ρωτήσουν για φίλους και συγγενείς.

«Παρόλο που δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για την εθνικότητα των θυμάτων, είναι σε όλους σαφές πως έρχονται σε επαφή μαζί μας πολλοί Βιετναμέζοι από κοινότητες στο Βιετνάμ και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Πάσμορ.
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.