Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Δεν φταίω εγώ, οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι φταίνε»: Το απίστευτο επιχείρημα δολοφόνων γυναικών στο δικαστήριο

Ένα απίστευτο επιχείρημα χρησιμοποιούν στα βρετανικά δικαστήρια άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία γυναικών.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι σκότωσαν τις συντρόφους τους κατά τη διάρκεια «άγριου σεξ» και ότι οι γυναίκες συναινούσαν στη βία που τελικά τις σκότωσε.

Μία ομάδα με το όνομα «Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτό» υποστηρίζει ότι το 45% των ανδρών που κατηγορείται για τη δολοφονία των 58 γυναικών καταδικάστηκαν σε μικρότερη κράτηση, μικρότερη ποινή ή καθόλου συνέπειες.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι από το 2000 ο αριθμός των κατηγορουμένων ανδρών που χρησιμοποίησαν σαν γραμμή υπεράσπισης τις επονομαζόμενες «50 Αποχρώσεις του Γκρι» έχει αυξηθεί δέκα φορές.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και η Νάταλι Κόνολι, η οποία βρέθηκε νεκρή έπειτα από «άγριο σεξ» με τον εκατομμυριούχο φίλο της Τζον Μπροντχαρστ, που καταδικάστηκε σε ποινή τριών ετών και οκτώ μηνών, αφότου έγινε δεκτή η ένστασή του για ανθρωποκτονία.

Η βουλευτής των Εργατικών Χάριετ Χάρμαν ζήτησε τροποποίηση του νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία προκειμένου να απαγορευτεί η συγκατάθεσης του θύματος σαν υπεράσπιση του θύτη.

Η Φιόνα Μακένζι, ιδρυτής της ομάδας «Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτό», δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και υπάρχουν δολοφονίες που κρίνονται ως μη-εγκλήματα».

Πηγή: Sun 

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.