Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Brexit: Ο Τζόνσον ετοιμάζεται για… αλχημείες προκειμένου να γίνουν οι εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Το δράμα του Brexit δεν θα τελειώσει έτσι απλά για τη Μεγάλη Βρετανία, με τις εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει για έξοδο από την ΕΕ είτε επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είτε όχι και πιέζει για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, την ώρα που η αντιπολίτευση δεν δέχεται μία no-deal έξοδο.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να περάσει την πρότασή του για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, σε ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή των Κοινοτήτων. Την πρόταση υποστήριξαν 299 βουλευτές και 70 την καταψήφισαν (χρειάζονταν άλλοι 135 ψήφοι για την έγκριση της πρότασης).

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα καταθέσει έτσι τα όπλα και δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, προκειμένου να καταφέρει να περάσει την πρόταση για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, καθώς έτσι θα απαιτείται απλή πλειοψηφία στη Βουλή και όχι τα δύο τρίτα του Σώματος.

Υπερ ενός νομοσχεδίου για πρόωρες εκλογές αναμένεται να ψηφίσουν το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και το Εθνικό κόμμα Σκοτίας, αν και προτείνουν ως καταλληλότερη ημερομηνία, την 9η Δεκεμβρίου. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα των Εργατικών σκοπεύει να εξετάσει το νομοσχέδιο, όταν κατατεθεί και ότι προσβλέπει σε μία ξεκάθαρη θέση που να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.