Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γαλλία: Φώναζε Αλλάχου Ακμπάρ σε προβολή του «Τζόκερ»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien», πανικός επικράτησε σε σινεμά στο κέντρο του Παρισιού, κατά τη διάρκεια προβολής του «Τζόκερ» αφού ένας άντρας φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος).

Ο άντρας συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες ο άνδρας είναι «ελαφρώς διαταραγμένος».

Το περιστατικό έλαβε χώρα τη Κυριακή στο σύμπλεγμα Grand Rex του Παρισιού, που θεωρείται το μεγαλύτερο σινεμά στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ένας άνδρας, οποίος συνοδευόταν από έναν άλλο άνδρα, φώναξε στη μέση της ταινίας επαλειμμένα ότι ήταν πολιτική. Στην αρχή οι άνθρωποι γέλασαν αλλά στη συνέχεια του ζήτησαν να σταματήσει. Μετά φέρεται να σηκώθηκε όρθιος να έβαλε τα χέρια στο στήθος και να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ».

Αυτόπτης μάρτυρας, ανάφερε ότι ο κόσμος πανικοβλήθηκε και έκλαιγε, ενώ οι πόρτες ήταν μπλοκαρισμένες.

Άλλος μάρτυρας προσέθεσε ότι ο άνδρας μουρμούρησε κάτι στα αραβικά, την ώρα που κάποιος ενημέρωσε λανθασμένα ότι έφερε όπλο.

«Ήταν όλοι πανικόβλητοι, δεν θα ξεχάσω αυτές τις εικόνες, άνθρωποι πηδούσαν από τις θέσεις τους. Γυναίκες έπεφταν στο έδαφος και άλλοι πατούσαν πάνω τους», δήλωσε ένας σοκαρισμένος θεατής.

Το σινεμά επιβεβαίωσε το συμβάν αλλά το υποβάθμισε, τονίζοντας ότι οι έξοδοι κινδύνου ήταν ανοικτές, ενώ τόνισε ότι μόνο μερικές δεκάδες πανικοβλήθηκαν, οι υπόλοιποι θεατές παρέμειναν στις θέσεις τους μέχρι το τέλος της ταινίας.

Επίσης η διεύθυνση του σινεμά ευχαρίστησε όσους περικύκλωσαν τον δράστη, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να ξεφύγει, όμως ένας από αυτούς κατάφερε να αρπάξει το μπουφάν του, το οποίο περιείχε το πορτοφόλι και έγγραφο που είχε το όνομα του. Ο 34χρονος άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς πίσω από το σινεμά.

Πηγή: sputniknews.com

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.