Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ερντογάν: Έχουμε δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο (vid)

«Σε αυτά τα εδάφη (στην ανατολική Μεσόγειο) εμείς έχουμε δικαιώματα, έχουμε δικαιώματα στις θάλασσες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ζωντανή σύνδεση με την φρεγάτα Γκιοκτσέαντα που συνοδεύει τα τουρκικά γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή που διοργάνωσε την Τρίτη στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα για την εθνική επέτειο της 29ης Οκτωβρίου της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζωντανή σύνδεση με την φρεγάτα Γκιοκτσέαντα στην ανατολική Μεσόγειο που συνοδεύει εκεί τα τουρκικά γεωτρύπανα.

Όπως δήλωσε ο Ερντογάν, «σε αυτά τα εδάφη (στην ανατολική Μεσόγειο) εμείς έχουμε δικαιώματα, έχουμε δικαιώματα στις θάλασσες. Δεν έχουμε δουλειά εμείς εκεί που δεν έχουμε δικαιώματα».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι έχει λήξει και η προθεσμία των 120 ωρών με τις ΗΠΑ και των 150 με τη Ρωσία. «Αύριο θα κάνουμε συνομιλίες», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος χωρίς να αποκαλύψει αν θα συνεχιστεί η επιχείρηση στη Συρία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε ζωντανή σύνδεση και με το Ρασουλάιν της Συρίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.