Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

O ISIS ανακοίνωσε νέο αρχηγό - Επιβεβαίωσε τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι

Τον θάνατο του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσέ με ηχογραφημένο του μήνυμα o ISIS.

Απευθυνόμενο προς τις ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος λέει: «Μην χαίρεστε με τον θάνατο του σεΐχη αλ Μπαγκντάντι».

Επιπλέον, επαναλαμβάνεται η περσινή έκκληση του Μπαγκντάντι, που ζήτησε από τους υποστηρικτές του να απελευθερώσουν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Στο επτάλεπτο ηχογραφημένο μήνυμα, ανακοινώνεται πως νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους αναλαμβάνει ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Ο Αϊμέν αλ Ταμίμι, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι με ειδικότητα στο Ισλαμικό Κράτος, επισήμανε ότι το όνομα αυτό είναι άγνωστο, θα μπορούσε, ωστόσο, να πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που ονομάζεται Χατζ Αμπντάλα, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατονομάσει μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζουμε, ο οποίος έχει πιθανόν μόλις πάρει το νέο του όνομα» εξήγησε ο Ταμίμι.

Στο ίδιο αυτό μήνυμα, το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει τον θάνατο και του άλλοτε εκπροσώπου της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ. 

Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αφού ανατινάχθηκε, κυνηγημένος από τους Αμερικανούς στρατιώτες που επέδραμαν στο κρησφύγετό του, στη βόρεια Συρία.

Είχε ανακηρυχθεί ηγέτης του ISIS το 2014 όταν η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.