Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συναγερμός στο Τόγκο: Πειρατές απήγαγαν 4 μέλη ελληνικού πλοίου

Τέσσερα μέλη πληρώματος ελληνικού δεξαμενόπλοιου απήχθησαν από πειρατές στις ακτές του Τόγκο, στη δυτική Αφρική νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Οι πειρατές απήγαγαν έναν Έλληνα, δυο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό ενώ κατά την επίθεση των πειρατών, ένας άνδρας της ασφάλειας του πλοίου δέχτηκε πυρά και τραυματίστηκε.

Το Elka Aristotle βρισκόταν 18 χλμ από το λιμάνι του Λόμε όταν δέχτηκε επίθεση από ένοπλους.

Το νέο ρεσάλτο πειρατών έρχεται μόλις δυο μέρες μετά από ανάλογο περιστατικό στα ύδατα του Μπενίν.

«Παρακολουθεί στενά το θέμα» το υπουργείο Ναυτιλίας

Ότι παρακολουθούν στενά το θέμα της απαγωγής των τεσσάρων μελών του πληρώματος αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας.

Αναλυτικα:

«Ένοπλη επίθεση σε Ελληνικό Δ/Ξ πλοίο στο Τόγκο

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

Προσπάθειες για έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωση

Tην πειρατική επίθεση και την απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος επιβεβαιώνει η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους και πως πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων στα πλοία της.

Προσθέτει επίσης ότι το σκάφος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου ELKA ARISTOTLE είναι ασφαλή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.