Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έτσι ήταν η αληθινή Κλεοπάτρα - Η ανατρεπτική ανακάλυψη σε πυραμίδα (pics)

Η σαγηνευτική της ομορφιά διατηρήθηκε ανέπαφη στους αιώνες και αποτυπώθηκε σε πορτραίτα αλλά και ταινίες.

Ωστόσο, ένας ειδικός έρχεται να ανατρέψει όσα ξέρουμε για την πρώην βασίλισσα της Αιγύπτου, την Κλεοπάτρα. Ο Ταρέκ ελ-Όντι ισχυρίζεται ότι η εικόνα της Κλεοπάτρας, όπως την ξέρουμε, ενσαρκωμένη -μεταξύ άλλων- από τις εξαιρετικά γοητευτικές ηθοποιούς Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Σοφία Λόρεν, πιθανόν να είναι «ψεύτικη». 

Εκθέματα της έκθεσης «Τουταγχαμών: Θησαυροί του Χρυσού Φαραώ», που μόλις άνοιξε για το κοινό στο Λονδίνο, αποδεικνύουν ότι η εικόνα της Κλεοπάτρας όπως την ξέρουμε είναι τελικά αυτή της συζύγου του βασιλιά Τουταγχαμών, Ανχεσεναμούν. Στα εκθέματα περιλαμβάνεται μία χρυσή αποτύπωση της  Ανχεσεναμούν, η οποία φαίνεται να φοράει το χαρακτηριστικό στέμμα φιδιού και έναν χιτώνα.

Ο ελ-Όντι, επιμελητής της έκθεσης, μιλώντας αποκλειστικά στο Femail, εξήγησε ότι αυτές οι εικόνες της συζύγου του βασιλιά είναι αυτές που χρησιμοποιήθηκαν από τις ηθοποιούς για την ενσάρκωση  της Κλεοπάτρας

Αν και δεν γνωρίζουμε πολλά για την εμφάνιση της Ανχεσεναμούν, από τις χρυσές φιγούρες που βρέθηκαν φαίνεται ότι ήταν μια κομψή και όμορφη γυναίκα.

Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την Κλεοπάτρα, η οποία κυβέρνησε την Αίγυπτο από το 50 έως το 31 π.Χ. «Η εικόνα της Κλεοπάτρας που βλέπουμε στις ταινίες του Χόλιγουντ, είναι ουσιαστικά η εικόνα της Βασίλισσας Ανχεσεναμούν» λέει ο ελ-Όντι. «Είναι κομψή, φοράει αυτό το σφιχτό [ρούχο] και δύο ιμάντες γύρω από τον ώμο, και τα κοσμήματα που φοράει είναι υπέροχα».

Ο επιχρυσωμένος ξύλινος βωμός που βρέθηκε στο προθάλαμο του τάφου του βασιλιά Τουταγχαμών, απεικονίζει της Βασίλισσα να φορά στέμμα φιδιού, φαρδύ σάλι και έχει το χαρακτηριστικό βαρύ μακιγιάζ με το eye liner.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, ένα άγαλμα της Κλεοπάτρας που παρουσιάστηκε στο Βρετανικό Μουσείο το 2001 τη δείχνει ως απλή, είχε τα κιλάκια της και όχι πολύ ψηλότερη από 1,52μ.

Πηγή: Daily Mail

Έτσι ήταν η αληθινή Κλεοπάτρα - Η ανατρεπτική ανακάλυψη σε πυραμίδα (pics)
Έτσι ήταν η αληθινή Κλεοπάτρα - Η ανατρεπτική ανακάλυψη σε πυραμίδα (pics)
Έτσι ήταν η αληθινή Κλεοπάτρα - Η ανατρεπτική ανακάλυψη σε πυραμίδα (pics)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.