Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Πολύ γκέι» η Eurovision για τον Όρμπαν – Αποσύρει την Ουγγαρία από τον διαγωνισμό

Εκτός του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision θα είναι η Ουγγαρία, καθώς η διοργάνωση είναι «πολύ γκέι» για τα γούστα της ακροδεξιάς κυβέρνησης και των καναλαρχών.

Αν και δεν έχει δοθεί επίσημη αιτιολογία για την απόφαση απόσυρσης της χώρας από τη Eurovision, δεν μπορεί να μη συνδεθεί με την αύξηση της ομοφοβικής ρητορικής και το μότο του πρωθυπουργού της χώρας «η οικογένεια πρώτα» με στόχο την προώθηση της «παραδοσιακής οικογένειας» και την αύξηση των γεννήσεων.

Νωρίτερα φέτος, ο πρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου συνέκρινε την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου με την... παιδοφιλία ενώ ένας κυβερνητικός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην Eurovision ως  «πανηγύρι ομοφυλόφιλων» και δήλωσε ότι η απόσυρση της χώρας από τον διαγωνισμό θα έκανε καλό στην ψυχική υγεία του έθνους.

Αν και καμία επίσημη αιτιολογία δεν δόθηκε, μια πηγή από τη δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας που επικαλείται o Guardian, είπε ότι κοινή αίσθηση των εργαζομένων ήταν ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω της στενής σχέσης της Eurovision με την κουλτούρα LGBTQ+.

Ο ισπανικός ιστότοπος index.hu έγραψε ότι, σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάστηκαν από τα δημόσια ΜΜΕ της χώρας, ο λόγος η απόσυρση της χώρας από τη Eurovision είναι επειδή ο διαγωνισμός είναι «πολύ γκέι». Ο εκπρόσωπος του Όρμπαν, Ζολτάν Κόβατς, χαρακτήρισε «fake news» το δημοσίευμα του index.hu.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης κατέθεσε ερώτηση για τον λόγο απόσυρσης της χώρας από τη Eurovision και η απάντηση ενός υπουργού της κυβέρνησης ήταν ότι η απόφαση ελήφθη από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. 

Πηγή: Guardian

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.