Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έρευνα - Βρετανία: Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πιο αξιόπιστοι οδηγοί - Οι κληρικοί... κίνδυνος στο τιμόνι

Με ασφάλεια και προσοχή κρατούν το τιμόνι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, σε αντίθεση με τους κληρικούς.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι οι πιο αξιόπιστοι οδηγοί, σε αντίθεση με τους ιερείς που είναι τέταρτοι στη λίστα μεταξύ εκείνων που είναι πιθανό να έχουν μία καταδικαστική απόφαση εις βάρος τους για επικίνδυνη οδήγηση.

Εκτός από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους προσεκτικούς οδηγούς είναι οι δικηγόροι, οι πωλητές παγωτού, οι δάσκαλοι yoga, οι διευθυντές σχολείων καθώς και οι κτηνίατροι.

Οι εργαζόμενοι σε μπαρ και οι εκείνοι που εργάζονται ως φορτωτές σε αποθήκες είναι επίσης μεταξύ των χειρότερων οδηγών, σύμφωνα με μια ανάλυση οκτώ εκατομμυρίων ερευνών από ασφάλειες αυτοκινήτων το περασμένο έτος.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας, προέκυψε ότι στα αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης περιλαμβάνεται η παραβίαση του ορίου ταχύτητας, οι επικίνδυνες προσπεράσεις, η οδήγηση επικίνδυνων οχημάτων καθώς και η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Επίσης, περιλαμβάνεται η χρήση κινητού κατά την οδήγηση, καθώς και η πρόκληση σοβαρού τραυματισμού ή ακόμη και θανάτου.Τέλος, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες οδηγοί είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τις γυναίκες.

Πηγή: Daily Mail


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.