Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μπορίσοφ: Έλληνες βγάλτε τα πέρα μόνοι σας - Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο

«Είπα στους Έλληνες να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους» καθώς η «Τουρκία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες που τάχτηκε κατά της συμφωνίας της Άγκυρας με τη Λιβύη.

«Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία εχθές το βράδυ. Όλοι παρατηρούν ότι η συμφωνία για τους πρόσφυγες πρέπει να συνεχιστεί, όλοι παρατηρούν ότι η Τουρκία έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση», ανέφερε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Ουδείς μιλάει πλέον για κυρώσεις στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, αλλά το αντίθετο, επειδή όταν επιβάλλονται κυρώσεις η Τουρκία δεν σταματά αλλά στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί», επεσήμανε.

Όπως είπε ο Μπόικο Μπορίσοφ, μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση πως δεν θα πρέπει να περιμένει βοήθεια από τους Ευρωπαίους: «Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους επειδή τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Τι αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων μετά τη Σύνοδο της ΕΕ:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει τα προηγούμενα συμπεράσματά του σχετικά με την Τουρκία της 22ας Μαρτίου και της 20ης Ιουνίου. Επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματά του της 17ης και 18ης Οκτωβρίου σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Το μνημόνιο συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο Θάλασσα, παραβιάζει την κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες για τα τρίτα κράτη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει χωρίς αμφιβολία την αλληλεγγύη του με την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με αυτές τις ενέργειες της Τουρκίας»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.