Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κίνα: Πέθανε υποσιτισμένη κοπέλα - Τρεφόταν μόνο με ρύζι

Μία 24χρονη Κινέζα φοιτήτρια πέθανε εξαιτίας προβλημάτων υγείας που προκάλεσε ο χρόνιος υποσιτισμός της, καθώς προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα τρεφόταν μόνο με ρύζι και τσίλι και έφτασε να ζυγίζει 22 κιλά.

Συγκεκριμένα η 24χρονη Γου Χουαγιάν απεβίωσε τη Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκουιζού, της επαρχίας Τονγκρέν.

Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε στο CNN, ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου, χωρίς όμως ν’ αναφέρει την αιτία θανάτου της κοπέλας.

Η Γου Χουαγιάν βρισκόταν στο τρίτο έτος σε Πανεπιστήμιο της Γκουιζού και σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η επαρχία Τονγκρέν τον Οκτώβριο, είχε ύψος 1.34 μέτρα και ζύγιζε 22 κιλά.

Ακόμα στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται ότι και οι δύο γονείς της κοπέλας είχαν πεθάνει και ζούσε με τον μικρότερο αδερφό της και επιβίωναν μέσω ενός επιδόματος 300 Γουάν (περίπου 39 ευρώ) που λάμβαναν από ένα κοινωνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα ο αδερφός της υπέφερε από ψυχική ασθένεια και η Γου με το πενιχρό επίδομα που λάμβανε, είχε υιοθετήσει έναν πολύ φειδωλό τρόπο ζωής, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για τη θεραπεία του.

Τρεφόταν με ρύζι και τσίλι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικού οργανισμού Beijing Youth Daily, η Γου έτρωγε μόνο μία φορά τη μέρα και τρεφόταν αποκλειστικά με ρύζι και τσίλι το οποίο ετοίμαζε από το σπίτι της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η φοιτήτρια ξεκίνησε τη συγκεκριμένη διατροφή ως μαθήτρια λυκείου.

Η Γου εισήχθη στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο αφού παρουσίαζε πρηξίματα στα πόδια. Όπως ανέφερε ένας γιατρός η βαλβίδα της καρδιάς της είχε υποστεί σοβαρή ζημιά και θα χρειαζόταν εγχείρηση, το κόστος της οποίας θα ξεπερνούσε τα 200.000 Γουάν (περίπου 26.000 ευρώ),

Η κατάσταση της υγείας της σόκαρε τη χώρα και μία φιλανθρωπική οργάνωση ξεκίνησε μία καμπάνια προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την εγχείρηση, μάλιστα το πόσο που συγκεντρώθηκε ήταν τρεις φορές πάνω από το ποσό που απαιτούνταν.

Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της κοπέλας επιδεινώθηκε και τη Δευτέρα κατέληξε.

Ο θάνατος της προκάλεσε πληθώρα σχολίων στα social media.

Η εξαγγελία του Σι Τζιπίνγκ για εξάλειψη της φτώχιας

Το 2015 ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζιπίνγκ είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο για εξάλειψη της φτώχιας. Περίπου 775.000 κρατικοί αξιωματούχοι τρέχουν την καμπάνια εναντίον της φτώχιας.

Η Κίνα είναι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο με το ΑΕΠ το 2108 να φτάνει τα 13,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Παρ’ όλ’ αυτά η οικονομική της ανάπτυξη έχει δημιουργήσει τεράστιές οικονομικές ανισότητες, αφού στο τέλος του 2018 υπολογίζεται ότι περίπου 16.6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας που είναι 2.300 Γουάν (περίπου 300 ευρώ).

Σοκ στην Κίνα: Φοιτήτρια πέθανε - Ζύγιζε 22 κιλά και τρεφόταν μόνο με ρύζι (pic)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet