Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο κοροναϊός «χτυπάει» τις αεροπορικές εταιρείες – Απώλεια μεγαλύτερη από εκείνη που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου (pics)

Καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της έκρηξης του κοροναϊού εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι αεροπορικές εταιρείες συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί το πιο σοβαρό πλήγμα.

Ήδη το ξέσπασμα οδηγεί σε απότομες μειώσεις της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών στις ΗΠΑ, με μεγάλες εταιρείες όπως την Amazon να ζητούν από τους εργαζόμενους τους να «παγώσουν» όλων των ταξιδιών που δεν είναι απαραίτητα.

Το αποτέλεσμα είναι σαφές στις φωτογραφίες που ανέωηκαν στα social media και δείχνουν κενά καθίσματα αεροπλάνου και άδειες τερματικές συσκευές.

Στην Κίνα, ο αντίκτυπος ήταν ακόμη πιο σοβαρός, με τα αεροπορικά ταξίδια να πέφτουν κατά 80% στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας και τις μαζικές ακυρώσεις τόσο των εγχώριων όσο και των διεθνών πτήσεων.

Η μείωση της παγκόσμιας αεροπορικής κίνησης, μετρούμενη με το πόσα αεροσκάφη παραμένουν προσγειωμένα, είναι τώρα μεγαλύτερη από ό, τι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, όπως αναφέρουν οι βιομηχανικοί αναλυτές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet