Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Η Louis Vuitton παράγει αντισηπτικά αντί για κολόνιες - Θα τα δωρήσει στα νοσοκομεία

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) θα παρασκευάσει «σε μεγάλη ποσότητα» αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα για να καλύψει τις ελλείψεις της Γαλλίας, στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Η παρασκευή των αντισηπτικών θα γίνει στις εγκαταστάσεις όπου δημιουργούνται τα αρώματα και τα καλλυντικά των οίκων Christian Dior, Guerlain και Givenchy.

Τα αντισηπτικά που θα παρασκευαστούν θα καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων και θα διανεμηθούν δωρεάν.

«Απέναντι στον κίνδυνο ελλείψεων που διαπιστώνεται στην Γαλλία, ο Μπερνάρ Αρνό (CEO του ομίλου) ζήτησε από το τμήμα των αρωμάτων και των καλλυντικών του LVMH να επιστρατεύσει τις δυνατότητες παραγωγής για να παρασκευάσει και να προσφέρει στις υγειονομικές αρχές μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

«Το σύνολο των μονάδων παραγωγής» στην Γαλλία αρωμάτων και καλλυντικών των οίκων Christian Dior, Guerlain και Givenchy θα κινητοποιηθούν ήδη από τη Δευτέρα» εν μέσω της επιδημίας του COVID-19, εξήγησε εκπρόσωπος του LVMH.

«Στην συνέχεια, αυτά τα τζελ θα προσφερθούν δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές, κατά προτεραιότητα για τα 39 νοσοκομεία της Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (δίκτυο των νοσοκομείων της γαλλικής πρωτεύουσας)», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει για όσο διάστημα είναι αναγκαίο, διευκρίνισε ο όμιλος LVMH. Δώδεκα τόνοι θα παρασκευασθούν ήδη από την πρώτη εβδομάδα και μεγαλύτερες ποσότητες στην συνέχεια.

Εκπρόσωπος του νοσοκομειακού δικτύου του Παρισιού δήλωσε ότι τα 39 νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet