ΔΙΕΘΝΗ
19/03/2020 14:16

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο

Ο κορονοϊός αύξησε δραματικά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο.

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο
Κορονοϊός: Δραματική αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο
Ανάγνωση:

Τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και ο κατ' οίκον περιορισμός «εκτόξευσε» τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια, (ΣΠΑΒΟ) από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κύπρο μέχρι και σήμερα οι κλήσεις για βοήθεια λόγω ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν κατά 30% με τις κλήσεις να φτάνουν τις 750 μέσα σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με την Επιστημονική Διευθύντρια του Συνδέσμου Δρ Άντρη Ανδρονίκου, που μίλησε στην εκπομπή «alpha καλημέρα, ο κατ'οίον περιορισμός αποτελεί ένα «εργαλείο στα χέρια των δραστών».

«Αυτά τα αυξητικά ποσοστά παρατηρούνται σε περιόδους όπου οι σύζυγοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα περισσότερο από κάθε άλλη φορά μαζί στο σπίτι. Όπως για παράδειγμα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, του Πάσχα ή και των καλοκαιρινών διακοπών. Επομένως αναμέναμε αυτή την αυξητική τάση απέναντι στα περιστατικά βίας που έπρεπε να διαχειριστούμε. Αυτή τη στιγμή ο περιορισμός που έχει τεθεί ως μέτρο πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης της επιδείνωσης εξάπλωσης αυτού του ιού, ταυτόχρονα αποτελεί και εργαλείο στα χέρια των δραστών αφού μέσα από αυτό τον περιορισμό όπου γυναίκες για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται στο σπίτι επομένως απομονώνονται ακόμη περισσότερο από την κοινωνική ζωή και από τους χώρους εργασίας τους με αποτέλεσμα ο έλεγχος που έχουν στη ζωή των γυναικών να γίνεται ακόμη μεγαλύτερος με αποτέλεσμα την επειδίνωση της βίας» τόνισε η Δρ Ανδρονίκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ