Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Είναι συνεργάτης του Γκιουλέν»: Τουρκικό περιοδικό στοχοποιεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (pics)

Τουρκικό περιοδικό στοχοποιεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο χαρακτηρίζοντάς τον συνεργάτη του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωση εκφράζει την ανησυχία του για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις με αφορμή το δημοσίευμα του Gerçek Hayat.

Παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι θρησκευτικοί ηγέτες των Αρμενίων και των Εβραίων στην Κωνσταντινούπολη.

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού Gerçek Hayat στόχοποιούνται μέλη της κοινότητας και θρησκευτικοί ηγέτες με αποτέλεσμα να στεναχωρούν και να δυσαρεστούν τους Χριστιανούς και τους Εβραίους που είναι μέλη του λαού μας. Θεωρούμε απαραίτητη την πληροφόρηση του κοινού, η πράξη όπως είναι πολύ λυπηρή, είναι επίσης και πολύ σοβαροί και ανεύθυνοι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθούν ρατσιστικές εμφανίσεις και βεβηλώσεις όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες. Και ο Εξοχότατος Πατριάρχης είναι βαθιά στεναχωρημένος που υπόκεινται σε τέτοια είδους μορφή παρά τις βοήθειες που παρέχει όσο είναι εφικτό, στο Κράτος μας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι κάνοντας αυτή την ανακοίνωση στο αξιότιμο κοινό, είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα» αναφέρει το Φανάρι σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Το συγκεκριμένο περιοδικό που ανήκει στον ίδιο εκδοτικό οίκο της εφημερίδας Yeni Safak ισχυρίζεται πως αποκαλύπτει τα παρακλάδια της «Γκιουλενιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης»( FETO) και στοχοποιεί και θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων της Τουρκίας ως συνεργάτες ή ως ανθρώπους που στηρίζουν τον Γκιουλέν.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.