Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τα πάντα για τους influencers: Πόσους followers πρέπει να έχουν και πόσα χρήματα βγάζουν για κάθε ποστ

Αν και η ιδέα του να πληρώνεται κανείς για να ανεβάζει φωτογραφίες από τις διακοπές του είναι εξόχως ελκυστική, μία νέα έκθεση για τους influencers θέλει να μας πείσει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να βγάλουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς.

Βασικά ενώ οι «σταρ» των social media μπορούν να βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με μία μόνο ανάρτηση, για τους υπόλοιπους -και τους πιο πολλούς- influencers οι απολαβές είναι... μέτριες.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Vuelio και του Πανεπιστημίου Canterbury Christchurch στη Βρετανία φαίνεται ότι οι influencers είναι όλο και περισσότερο επαγγελματίες και όχι χομπίστες καθώς αφιερώνουν σχεδόν 30 ώρες την εβδομάδα στο κανάλι τους, τη σελίδα ή το προφίλ τους.

Σχετικά με τον αριθμό των followers, όπως γράφει η Mirror, το 10% των influencers έχουν πάνω από 50.000 followers, το ένα τέταρτο έχει λιγότερους από 1.000 και η πλειοψηφία έχει μεταξύ 1.000 και 10.000 followers.

Τα θέματα για τα οποία πληρώνονται αφορούν κυρίως το lifestyle, τα ταξίδια, το φαγητό και τη μόδα.

Πόσα χρήματα κερδίζουν από ένα ποστ

Οι περισσότεροι κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους δωρεάν. Μόνο το 30% του περιεχομένου που δημοσιεύουν πληρώνεται είτε με ταξίδια είτε με δώρα είτε με μετρητά.

Οι περισσότερες συνεργασίες με επώνυμα brands αποφερούν λιγότερα από 100 ευρώ, οι χορηγούμενες αναρτήσεις είναι πιο επικερδείς και αποφέρουν από 100 έσως 280 ευρώ. Αν γίνεις brand ambassador μπορείς να βγάλεις πάνω από 300 ευρώ ενώ τα περισσότερα χρήματα βγάζουν οι influencers που ποστάρουν πιο συχνά από ο,τιδήποτε άλλο φαγητά και ποτά και βγάζουν πάνω από 1.110 δολάρια. Αυτή η κατηγορία αποτελεί το 6% των influencers.

Τέσσερις στους πέντε influencers είναι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 35 και 44 ετών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.