Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Σε νέα κατεύθυνση οι έρευνες - Βασικός ύποπτος 43χρονος Γερμανός κρατούμενος

Ένας 43χρονος Γερμανός κρατούμενος που ταξίδευε στην Πορτογαλία με το βαν του είναι ο νέος κύριος ύποπτος που ερευνά η Σκότλαντ Γιαρντ για την προ 13 ετών εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Νέα τροπή παίρνει η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν που συνεχίζει να συγκλονίζει παγκοσμίως ακόμα και 13 χρόνια μετά. Οι έρευνες της Σκότλαντ Γιαρντ έχουν στραφεί πλέον σε έναν 43χρονο Γερμανό κρατούμενο που την περίοδο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, γυρνούσε την Πορτογαλία με ένα βαν. Η Σκότλαντ Γιαρντ ζητά πληροφορίες τόσο για το βαν όσο και για το έτερο όχημα του υπόπτου, μια Jaguar!

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ ο Γερμανός μεταβίβασε το αμάξι του στο όνομα άλλου προσώπου μια μέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν. «Κάποιος εκεί έξω ξέρει πολλά περισσότερα απ' όσα λέει» σημειώνει ο επικεφαλής των ερευνών. Η μικρή Μαντλίν, χαρακτηρίζεται ακόμα και σήμερα 13 χρόνια μετά την εξαφάνισή της «αγνοούμενη» καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής για το αν είναι ζωντανή ή όχι. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί ερευνητές διεξάγουν την έρευνα ως «έρευνα φόνου». Η Σκότλαντ Γιαρντ τονίζει ότι οι γερμανικές αρχές ηγούνται πλέον της έρευνας καθώς ο ύποπτος βρίσκεται ήδη υπό κράτηση. Ο 43χρονος Γερμανός βρισκόταν στη φυλακή για άσχετους λόγους ενώ έχει κι άλλες παλιότερες καταδίκες, χωρίς όμως να αναφέρεται η φύση αυτών. Η γερμανική εφημερίδα Bild πάντως, ισχυρίζεται ότι ο 43χρονος ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν είναι σεσημασμένος και έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για κακοποίηση ανηλίκων.

Ο επικεφαλής της ομάδας των Γερμανών ερευνητών, αναφέρει ότι ο κρατούμενος που ήταν τότε 30 ετών, περιφέρονταν στην Πορτογαλία από το 1995 ως το 2007, μένοντας πολλές ημέρες στο βαν του. Φαίνεται όμως πως βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ όπου κατέλυε η οικογένεια ΜακΚαν όταν εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. Ο 43χρονος έλαβε μια κλήση 7:32 η οποία ολοκληρώθησε μισή ώρα αργότερα.

Η γερμανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες τόσο για το τηλέφωνο του υπόπτου όσο και για εκείνου που τον κάλεσε και ζητά πληροφορίες από το κοινό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.