Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σοκάρουν οι συνομιλίες στους ασυρμάτους της αστυνομίας σε διαδήλωση για τη δολοφονία Φλόιντ: «Πατήστε τους - Πυροβολήστε τους»

Η υπερβολική βία κατά άοπλων και μη επιθετικών πολιτών είναι όπως φαίνεται συχνά η τακτική της Αστυνομίας στις ΗΠΑ, όπως αποδεικνύουν και οι καταγραφές των ασυρμάτων που παρουσιάζει η Daily Mail.

Ειδικότερα, σε ηχητικό απόσπασμα από τους ασυρμάτους της αστυνομίας που δημοσιεύει το βρετανικό Μέσο, ακούγεται οδηγία «πατήστε τους-πυροβολήστε τους» για την αντιμετώπιση διαδήλωσης στο Μπρούκλιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, πριν την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην πόλη, όταν η αστυνομία βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδηλωτές.

Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει «μια ομάδα διαδηλωτών έχει κλείσει την κυκλοφορία, αρνούνται να φύγουν οπότε έχουμε εγκλωβιστεί εδώ» και από τα κεντρικά απαντούν «πατήστε τους».

Ένα ακόμη συμβάν αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγράφει το δημοσίευμα όταν σε ίδια περίσταση η οδηγία από τον ασύρματο είναι «πυροβολήστε τους κ@@@@δες».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.