ΔΙΕΘΝΗ
16/06/2020 10:39

TIME: Η Ελλάδα «εκπροσωπεί» την Ευρώπη στη μάχη κατά του COVID-19

Τον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που αντιμετώπισαν τον COVID-19, παρουσιάζει το περιοδικό ΤΙΜΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

TIME: Η Ελλάδα «εκπροσωπεί» την Ευρώπη στη μάχη κατά του COVID-19
TIME: Η Ελλάδα «εκπροσωπεί» την Ευρώπη στη μάχη κατά του COVID-19
Ανάγνωση:

Η εκτενής ανάλυση του επικεφαλής του Eurasia Group Ian Bremmer, η οποία περιλαμβάνει τον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που αντιμετώπισαν τον COVID-19 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού ΤΙΜΕ με τίτλο «The Best Global Responses to COVID-19 Pandemic», ασχολείται διεξοδικά με την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας από διάφορα κράτη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στην ανάλυση επίσης αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης ενήργησε αποφασιστικά και έχει προβάδισμα προβάδισμα 20 μονάδων στις δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, ο Ίαν Μπρέμερ αναφέρει ότι η Ελλάδα (με 3.068 κρούσματα και 183 θανάτους) ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία τη στιγμή που επιτέλους έδειχνε ότι ανακάμπτει από την οικονομική κρίση που διήρκησε δέκα χρόνια.

Τα μέτρα λιτότητας είχαν ως αποτέλεσμα ένα σύστημα περίθαλψης που θα αδυνατούσε να ανταπεξέλθει σε μια σοβαρή πανδημία, αναφέρει το TIME.

Προβάδισμα 20 μονάδων στις δημοσκοπήσεις για τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο επικεφαλής του Eurasia, «ο Έλληνας πρωθυπουργός υπήρξε αποφασιστικός και πολύ γρήγορα η χώρα τέθηκε σε καραντίνα. Το αποτέλεσμα των ενεργειών ήταν η Ελλάδα να καταγράψει λιγότερα από 200 θανάτους ενώ στις δημοσκοπήσεις ο Πρωθυπουργός σημειώνει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του πλησιέστερου πολιτικού του αντιπάλου, μια εντυπωσιακή επίδοση δεδομένης μιας δύσκολης πολιτικά δεκαετίας».

Η Ελλάδα έχει άρει τα μέτρα αλλά τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά διότι η ελληνική οικονομία εξαρτάται από τον τουρισμό στον οποίο απασχολούνται 700.000 άτομα

Το TIME επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την εκπόνηση ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα ενώ θα διατηρείται χαμηλό το επίπεδο κινδύνου, βασικό στοιχείο της οποίας θα είναι ότι επιτρέπεται η είσοδος από χώρες με λίγα κρούσματα, κατά τις πρώτες ημέρες της θερινής περιόδου.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία υπάρχει αβεβαιότητα για το αν θα υπάρξει η συνηθισμένη ζήτηση ενώ οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Ελλάδα σε πολλαπλά μέτωπα.

Ωστόσο, τονίζει ο αρθρογράφος, με αυτά κατά νου, δεν θα πρέπει να υπάρξει παρέκκλιση από όσα κατάφερε να πραγματοποιήσει έως τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ