Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μικρή Μαντλίν-Ραγδαίες εξελίξεις: Η πορτογαλική αστυνομία ψάχνει τη σορό της στο Αλγκάβρε

Έρευνες για τη σορό της Μαντλίν ΜακΚαν διεξάγει η πορτογαλική αστυνομία στο Αλγκάβρε.

Οι έρευνες γίνονται σε πηγάδια στο Βίλα Ντο Μπίσπο, μια περιοχή κοντά στην Πράια ντα Λούζ, απ' όπου η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

Σύμφωνα με το πορτογαλικό RTP, που επικαλείται η Daily Mail, η αστυνομία έχει στα χέρια της «σημαντικά στοιχεία» που αποδεικνύουν ότι ο βασικός ύποπτος, Κρίστιαν Μπρούκνερ είναι υπεύθυνος για την εξαφάνιση της Μαντλίν και θέλουν να το διασταυρώοσυν.

Το RTP συνέδεσε επίσης τον Γερμανό 43χρονο με την υπόθεση άλλου αγνοουμένου στο θέρετρο Σίλβες του Αλγκάρβε.

Αφότου ο Μπρούκνερ ταυτοποιήθηκε ως βασικός ύποπτος στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, λέγεται ότι η πορτογαλική αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και ψάχνει σε πηγάδια και σε άλλες περιοχές τις οποίες οι Γερμανοί εισαγγελείς υπέδειξαν ως πιθανούς τόπους ταφής της Μαντλίν.

Ο Μπρούκνερ εξέθεσε την πορτογαλική αστυνομία

Την πορτογαλική αστυνομία εκθέτει η κατάθεση του Γερμανού Κριστιάν Μπρούκνερ που κατηγορείται για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, καθώς, όπως αποκάλυψε, το όνομά του φαίνεται πως δεν είχε συμπεριληφθεί καν στη λίστα των αρχών με τους πιθανούς απαγωγείς του κοριτσιού.

Ένα χρόνο πριν από την απαγωγή της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν το 2007 στην Πορτογαλία, ο βασικός ύποπτος για την αρπαγή της, Κριστιάν Μπρούκνερ, είχε παραδεχτεί σε δικαστήριο της Πορτογαλίας ότι είναι «σεξουαλικό αρπακτικό».

Ο Μπρούκνερ είχε αποκαλύψει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ενώπιον Πορτογάλου ανακριτή, τότε όμως οι αρχές της χώρας δεν είχαν σκεφτεί πως θα μπορούσε να είναι ο απαγωγέας του τρίχρονου κοριτσιού.

Αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι έχει βιάσει παιδιά στην Γερμανία, το όνομά του δεν καταγράφηκε από την αστυνομία, αλλά ούτε συμπεριελήφθη στη λίστα με τους πιθανούς απαγωγείς της Μαντλίν από την Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία το 2007.

Ο Γερμανός παιδεραστής είχε υποστηρίξει ότι είχε ποινικό μητρώο στην πατρίδα του, καθώς είχε διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα όταν έδινε κατάθεση για κλοπή ντίζελ από εμπορικά φορτηγά στο Αλγκάρβε το 2006. Ωστόσο, η ομολογία του Γερμανού παιδεραστή πήγε στο βρόντο…

«Όταν ήμουν 17 ετών, είχα καταδικαστεί τη Γερμανία για κλοπή και σεξουαλικά αδικήματα», είχε πει το 2006 στον Πορτογάλο ανακριτή ο Μπρούκνερ.

Πρόκειται για μία πληροφορία που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις πορτογαλικές αρχές οι οποίες φέρεται να αγνόησαν εξαρχής τα «σημάδια» ότι ο Κριστιάν Μπρούκνερ μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση απαγωγής της Μάντι, όπως σχολιάζει το επίμαχο βρετανικό δημοσίευμα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet