ΔΙΕΘΝΗ
28/08/2020 19:29

Αντιδρά στο ενδεχόμενο κυρώσεων η Τουρκία: «Την ευθύνη της έντασης την έχει η Ελλάδα!»

Να μην υποστηρίξουν «τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας» κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Αντιδρά στο ενδεχόμενο κυρώσεων η Τουρκία: «Την ευθύνη της έντασης την έχει η Ελλάδα!»
Αντιδρά στο ενδεχόμενο κυρώσεων η Τουρκία: «Την ευθύνη της έντασης την έχει η Ελλάδα!»
Ανάγνωση:

«Την ευθύνη για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο την έχουν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία με τις μαξιμαλιστικές τους απαιτήσεις και τις παράνομες τους ενέργειες» σημείωσε ο Χαμί Ακσόι σε δηλώσεις του.

«Αυξάνει περισσότερο την ένταση, με την δικαιολογία της αλληλεγγύης, η άνευ όρων υποστήριξη που δίνει η Ε.Ε με την δικαιολογία της αλληλεγγύης, σε αυτό το δίδυμο που θέλει να αγνοήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν έχει το δικαίωμα της Ε.Ε να επικρίνει και να ζητάει τον τερματισμό των δραστηριοτήτων ερευνών υδρογονανθράκων εντός της της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας» τόνισε ακόμα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Χαμί Ακσόι, προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι αρχιπελαγικό κράτος. Κυρίως το Καστελόριζο αλλά και νησιά που βρίσκονται κοντά στην Ανατολία , δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα. Αυτό είναι εναντίον στο διεθνές δίκαιο και τα δεδικασμένες αποφάσεις».

Τέλος συμπλήρωσε: «Όταν η Τουρκία τονίζει την ανάγκη του διαλόγου και της διπλωματίας η Ε.Ε οδηγείται στην ρητορική των κυρώσεων. Αυτό δεν βοηθάει στην επίλυση των παρόντων προβλημάτων και αυξάνει την αποφασιστικότητα της χώρας μας. Η Τουρκία παρά τις παράνομες συμμαχίες που δημιουργούνται εναντίον της , θα συνεχίσει να υποστηρίζει με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα της όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Αν υπάρχει ειλικρινής βούληση της επίλυσης του ζητήματος, πρέπει η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία πρέπει να δουν πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί να πάψουν να κινούνται με τους λανθασμένους υπολογισμούς αυτών που βρίσκονται από πίσω τους. Aν η Ε.Ε επιθυμεί λύση στην ανατολική Μεσόγειο τότε πρέπει να συμπεριφερθεί αμερόληπτα και πρέπει να γίνει ένας έντιμος διαμεσολαβητής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ