Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός – Εμβόλιο AstraZeneca: Τι αναφέρει το πόρισμα για την εθελόντρια που εμφάνισε ανεξήγητη ασθένεια

«Επιβεβαιωμένη εγκάρσια μυελίτιδα» εμφάνισε σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο των εμπειρογνωμόνων που ερεύνησαν την περίπτωση της 37χρονης εθελόντριας που υπέφερε από ανεξήγητη ασθένεια μετά τη χορήγησή της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο που ήρθε στην κατοχή του CNN και είναι αναφορά από ερευνητές σχετικά με την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε μία Βρετανίδα υπήκοος που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσουν από κοινού το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η  φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca,

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο η 37χρονη γυναίκα εμφάνισε «επιβεβαιωμένη εγκάρσια μυελίτιδα», αφού της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου.

Όπως αναφέρει η έκθεση των ειδικών η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε στις αρχές Ιουνίου, με τη γυναίκα να είναι μία χαρά και να μην εμφανίζει επιπλοκές.

Ακόμα προσθέτει ότι η δεύτερη δόση της χορηγήθηκε στα τέλη Αυγούστου. Στις 2 Σεπτεμβρίου και ενώ είχε πάει για τρέξιμο στραβοπάτησε και έπεσε και όπως αναφέρει η έκθεση δεν είχε κάποιον προφανή τραυματισμό στον αυχένα ή στη σπονδυλική στήλη.

Όμως την επόμενη μέρα είχε συμπτώματα τα οποία περιλάμβαναν δυσκολία στο περπάτημα, πόνο και αδυναμία στο μπράτσο, πόνο και μειωμένη αίσθηση στον κορμό, πονοκέφαλο και δυσκολία στην κίνηση των χεριών.

Μάλιστα στις 5 Σεπτεμβρίου η γυναίκα χρειάστηκε νοσηλεία.

Όπως αναφέρει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της AstraZeneca που έχει ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου και στις 11 Σεπτεμβρίου εστάλη στους γιατρούς που διενεργούν τις κλινικές δοκιμές, η γυναίκα διαγνώστηκε δύο φορές με «επιβεβαιωμένη εγκάρσια μυελίτιδα». Επίσης ο νευρολόγος, ο οποίος την εξέτασε ανέφερε ότι «τα συμπτώματα ήταν σύμφωνα με τη διάγνωση της εγκάρσιας μυελίτιδας».

Ακόμα όπως αναφέρει το έγγραφο η γυναίκα δεν είχε κάποιο ιστορικό νευρολογικών προβλημάτων ή κάποια σοβαρή ασθένεια και αναφέρει ότι «υπήρχε περιορισμένη πληροφόρηση σχετικά με το ιατρικό ιστορικό της ασθενούς».

Επίσης δεν έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ο νευρολόγος υποστήριξε ότι η γυναίκα αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα.

«Η εξομάλυνση των συμπτωμάτων της είναι σχετικά γρήγορη, δεδομένης της κατάστασης της υγείας της, τέσσερις μέρες πριν. Τα συμπτώματα βελτιώνονται και η δύναμη και επιδεξιότητα στα χέρια της γίνεται καλύτερη».

Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι οι κλινικές δοκιμασίες έχουν αρχίσει ξανά στη Βρετανία και στη Βραζιλία και σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ και διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικων Νόσων των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Η Moderna σκοπεύει να παρασκευάσει 20 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος του 2020

Κορονοϊός: Ήπιες ή μέτριες παρενέργειες για τους εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer - Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.