Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παραμένει προφυλακισμένος ο ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία της 4χρονης Μαντλίν Μακάν, η οποία εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο της Πράϊα Ντα Λουζ στην Πορτογαλία δε κατάφερε να πείσει το Προεδρείο του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Χάγη ότι η προφυλάκισή του στις φυλακές του Κίελου στη Γερμανία για παλαιότερη υπόθεση βιασμού σε βάρος μιας 53χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας είναι παράνομη, γιατί το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών αφορούσε άλλη υπόθεση για την υπόθεση της μικρής Ιρλανδέζας,που παραμένει εξαφανισμένη εδώ και 13 χρόνια, αλλά η κατηγορία για την οποία διώκεται από τις γερμανικές αρχές αφορά άλλη υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο 43χρονος ισχυρίζεται μέσω του συνηγόρου του πως η υπόθεση για την οποία εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης αφορούσε παλαιότερη συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Συνεπώς, όσον αφορά στην κράτησή του για την υπόθεση βιασμού της Αμερικανίδας τουρίστριας, είναι παράνομη.

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν κατάφεραν να πείσουν το προεδρείο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χάγης, όπου εξετάστηκε η προσφυγή.

Εν τω μεταξύ γίνονται έρευνες κατά του 43χρονου υπόπτου για την δολοφονία της εξαφανισθήσας προ 13 ετών Μάντλιν Μακάν.

Το κορίτσι εξαφανίστηκε το 2007, λίγο πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, από ένα θέρετρο στην Praia da Luz της Πορτογαλίας.

Η υπόθεση αυτή εξακολουθεί να συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και ο φερόμενος ως ύποπτος βρίσκεται σήμερα σε φυλακή του Κιέλου, όπου και θα παραμείνει για να εκτίσει τις ποινές που του έχουν επιβληθεί έως τώρα.

Η προοπτική επιτυχίας του 43χρονου στο Λουξεμβούργο ήταν εξαρχής κακή.

Σε μια νομική γνωμοδότηση τον Αύγουστο, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΔΕΚ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Δικαστήριο του Μπράουνσβάικ μπορούσε να καταδικάσει τον άνδρα.

Αυτές οι γνωμοδοτήσεις δεν είναι μεν δεσμευτικές για τους δικαστές του ΔΕΚ, στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, ακολουθούν την γνώμη του αρμόδιου Γενικού Εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet