Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το επικό «Τι;» της Τερέζα Μέι σε απάντηση που της δόθηκε για το Brexit

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι σάστισε σήμερα, Δευτέρα (19/10) στο κοινοβούλιο σε απάντηση του ισχυρού άνδρα της βρετανικής κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ, αριστερό χέρι του Μπόρις Τζόνσον, ότι η χώρα θα είναι ασφαλέστερη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Η Τερέζα Μέι, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2019, αφού η συμφωνία της για το Brexit καταψηφίστηκε επανειλημμένα στη Βουλή των Κοινοτήτων, υπέβαλε ερώτηση στον Βρετανό υπουργό παρά των πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ σχετικά με τις επιπτώσεις στην ασφάλεια από ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η πρώην πρωθυπουργός είπε ότι μια χωρίς συμφωνία αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα διακόψει την πρόσβαση σε ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων που επιτρέπουν στην αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν εγκληματίες και εξτρεμιστές, και συνεπώς να βλάπτουν τη βρετανική ασφάλεια.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά για τη διαφύλαξη των συνόρων μας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ εντός του μπλοκ μέσα από μια ποικιλία μεθόδων και ρυθμίσεων», ήταν η απάντηση του Γκόουβ στην ερώτηση της Μέι. «Μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια που δίνουμε στον βρετανικό λαό».

Η πρώην πρωθυπουργός σάστισε, ανασήκωσε τα φρύδια της, κοίταξε τους συναδέλφους της και ρώτησε: «Τι;»

Η Μέι είχε διατελέσει επίσης στο παρελθόν υπουργός Εσωτερικών και είχε ασχοληθεί επί χρόνια, σε στενή συνεργασία με ομολόγους της ΕΕ, με θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας προτού γίνει πρωθυπουργός το 2016.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.