Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Oruc Reis – Πλέει στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο - Έχει κλείσει πομπούς

Σε... πόλεμο νεύρων επιδίδεται η Άγκυρα με το Oruc Reis.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το σεισμογραφικό έσπασε τα 12 ναυτικά μίλια. 

Το πλοίο έχει κλειστούς τους πομπούς του εδώ και 4 ώρες και φαίνεται ότι κάνει κάποιες κινήσεις για να στρίψει.

Η στροφή που θα κάνει, σύμφωνα με την πορεία που ακολουθεί τις τελευταίες μέρες, θα είναι βόρεια βορειοδυτική, οπότε θα επιστρέψει προς το νότιο τμήμα της Navtex.

Αν συμβεί αυτό, επειδή χρειάζεται 1-2 μίλια, εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και τα 10-11 μίλια από το Καστελόριζο. 

Διπλωματικό ντεμαράζ 

Το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Δένδιας με επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρελι, ζήτησε την αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Λόγω της συνεχούς όξυνσης σε ό,τι αφορά στην κατάσταση με την Τουρκία η Ελλάδα έχει ξεκινήσει έναν διπλωματικό μαραθώνιο

Με επιστολές στον ΟΗΕ, τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και με διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα, η Ελλάδα καταγγέλλει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στην επιστολή που απέστειλε στον κ. Μπορέλ, επικαλείται το άρθρο 42.7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο αναφέρεται ότι σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.