Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μακρόν: Η Γαλλία δέχεται επίθεση, δεν θα ενδώσουμε στον τρόμο

Δηλώσεις έξω από την εκκλησία εκκλησία της Νίκαιας, όπου ένας φανατικός ισλαμιστής σκότωσε τρεις ανθρώπους έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Γαλλία δέχεται επίθεση», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Τρεις συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν στην εκκλησία της Νίκαιας και ταυτόχρονα το γαλλικό προξενείο στη Σαουδική Αραβία δέχθηκε επίθεση», δήλωσε αρχικά ο Γάλλος πρόεδρος έξω από την εκκλησία που έγινε η επίθεση στη Νίκαια, μόλις 13 μέρες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί στο Παρίσι.

«Θέλω να εκφράσω πρώτα απ' όλα, την υποστήριξη του έθνους στους Καθολικούς της Γαλλίας και σε όλο τον κόσμο. Μετά το 2016 και τη δολοφονία του πατέρα Αμέλ, είναι οι Καθολικοί της χώρας μας που δέχονται επίθεση για ακόμα μία φορά και ακριβώς πριν την ημέρα των Αγίων Πάντων. Είμαστε στο πλευρό τους με σκοπό την ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων στη χώρα μας. Οι άνθρωποι μπορούν να πιστεύουν ή όχι, αλλά όλες οι θρησκείες μπορούν να εκφράζονται, αλλά σήμερα όλο το έθνος είναι στο πλευρό των καθολικών συμπατριωτών μας», προσέθεσε ο Μακρόν και συνέχισε:

«Το δεύτερο μήνυμα μου είναι στη Νίκαια και στους ανθρώπους της Νίκαιας που έχουν ήδη υποφέρει ήδη ως αποτέλεσμα της ισλαμικής τρομοκρατικής παράνοιας. Αυτή είναι η τρίτη φορά που η τρομοκρατία έχει χτυπήσει την πόλη σας και έχετε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλου του έθνους».

«Εάν δεχόμαστε επίθεση για ακόμα μία φορά αυτό είναι λόγω των αξιών μας και της αίσθησης μας για ελευθερία, η ελευθερία να πιστεύουμε ελεύθερα και της βούλησης μας να μην υποκύψουμε στον τρόμο. Δεν θα ενδώσουμε σε τίποτα. Σήμερα αυξάνουμε την ασφάλεια για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική απειλή», είπε ακόμα ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν είπε ότι ο γαλλικός στρατός θα προστατεύσει όλους τους χώρους λατρείας, ειδικά τις καθολικές εκκλησίες για τη γιορτή των Αγίων Πάντων την Κυριακή. Ο αριθμός των στρατιωτών θα αυξηθεί από 3.000 σε 7.000 και στρατεύματα θα βρεθούν και έξω από τα σχολεία για την επιστροφή των μαθητών από τη Δευτέρα

«Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι ν' αντιμετωπίσουμε τέτοιες ενέργειες και να προστατέψουμε τους πολίτες μας. Το μήνυμα μου είναι ένα της απολυτής αποφασιστικότητας και ενότητας. Υπάρχει μόνο μία κοινότητα στη Γαλλία, η εθνική κοινότητα».

«Όλοι εσείς όποια και αν είναι η θρησκεία σας, ανεξαρτήτως αν πιστεύετε ή όχι, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να μην ενδώσετε στο πνεύμα του διαχωρισμού. Όλοι οι πολίτες είναι βαθιά σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβη».

«Η σταθερότητα και η ενότητα είναι η γραμμή που ακολουθούμε σήμερα και αυτή που θα συνεχίσουμε ν' ακολουθούμε αύριο», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε Ακόμα:

Παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση στη Νίκαια

Γαλλία: Κι άλλη επίθεση με μαχαίρι - Απειλούσε περαστικούς φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ»


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.